asfasdf ×

NázorObčana.sk

V Podhradé pri Martine oslávili tradičný slovanský sviatok Zimný deň Boha Perúna

 Aktuality

V nedeľu, 13. januára, prívrženci slovanských kultúrnych tradícií a zvykov zavítali do Podhradia pri Martine, kde spoločne oslávili tradičný slovanský sviatok Zimný deň Boha Perúna.

15 Január
2019 06:19:06

Túto akciu na čerstvom vzduchu zorganizovala Rodová škola Turiec v spolupráci s nitrianskym občianskym združením Slavica.

Pre nás Slovanov sú sviatky v prvom rade energeticky silné dni. Byť v prírode a zúčastniť sa obradu osláv nám dáva možnosť zvýšiť si svoju energetickú hladinu. Otlačky našich nôh, vnárajúce sa do bielej snehovej prikrývky, zanechávali stopu na našej ceste do Bieličia. Po zapálení Obetného ohňa, odovzdaní Tréb, sa každý započúval do svojho vnútra aj sveta vôkol nás. Po chorovode nám Matka Príroda na chvíľu odkryla svoju snehovú oponu a ukázala kúsok zo svojho majestátneho venca hôr navôkol.

Tak ako Boh Perún postupoval od východu na západ, počas deviatich dní kedy ničil pekelnú háveď, ktorá prenikla na Zem z pekla, aj my sme bosou nohou symbolicky prechádzali túto trasu Perúnovu cestu vytýčenú do snehu. Nastal čas vrátiť sa ku teplej piecke. Tu sme sa spoločne pri dobrej poživni a šálke bylinkového čaju zahriali a tiež porozprávali. Veríme, že si všetci zúčastnení odniesli zo sebou na spoločne strávený deň len pekné spomienky.

Sláva Bohom a Predkom našim

Rodová škola Turiec, o.z.Slavica

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(11 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,