asfasdf ×

NázorObčana.sk

Vedenie Nitry pozýva na zaujímavé podujatia v meste pod Zoborom

 Aktuality

Včera v Nitre, ako aj vo viacerých mestách a obciach na Slovensku, sa uskutočnilo tradičné stavanie mája. Podujatie sa konalo v areáli Klokočinského jarmoku. Májovú atmosféru spríjemnili Nitrianski heligonkári.

30 Apríl
2016 22:52:19

 

Foto: autor  

Dnes a v priebehu najbližších dní sa v meste pod Zoborom bude konať rad zaujímavých kultúrnospoločenských podujatí. Už dnes, 1. mája, sa v priestoroch piaristického Kostola svätého Ladislava uskutoční prvý koncert medzinárodného festivalu ARS ORGANI. Na otváracom koncerte vystúpi Robert Kovács, ktorý je pôvodom z Maďarska, avšak v súčasnosti žije v rakúskom Eisenstadte. Publikum bude môcť vychutnať si jeho virtuozitu v dielach J. A. Reinckena, J. S. Bacha, M. Regra, L. Bojtára, F. Schmidta, ako i jeho umenie improvizácie.

Od 2. mája  do 30. septembra 2016 bude v Nitre opäť premávať turistický vláčik. Na trasu vyjde zo Svätoplukovho námestia každú celú hodinu a to v čase od 10.00 h do 18.00 h, pričom posledná jazda bude o 17.00 h. Cena za jazdu zostáva nezmenená, a to 1 euro pre dospelú osobu a dieťa staršie ako 6-ročné. Dieťa do 6 rokov, ktorého bude sprevádzať dospelá platiaca osoba, sa odvezie zadarmo. Turistický vláčik premáva v Nitre s podporu Mesta Nitry každý pracovný či víkendový deň.

Vláčik bude jazdiť po trase: pešia zóna, Kostol reformovanej kresťanskej cirkvi, Evanjelický kostol Svätého Ducha, Mestský park na Sihoti, Nitrianska galéria – Župný dom, Pribinovo námestie, Kaplnka sv. Michala Archanjela, Kostol Navštívenia Panny Márie a Synagóga. Cestujúci uvidia historicky najvzácnejšie nitrianske pamiatky a vďaka audio sprievodcovi sa dozvedia aj rôzne zaujímavosti o Nitre, ktoré je najstarším slovenským mestom.  Turistický vláčik „Nitriansky expres“ jazdí po Nitre od roku 2006.

Mesto Nitra pozýva pri príležitosti Dňa matiek na príjemné posedenia spojené s kultúrnym programom. Na tieto podujatia prítomné matky a staré matky prídu pozdraviť aj zástupcovia vedenia mesta Nitry a poslanci mestského zastupiteľstva. Stretnutia budú v rôznych častiach mesta Nitry.

V piatok 6. mája o 17.00 h v Kultúrnom dome v Nitre - Dolných Krškanoch účinkujú deti z MŠ a eRka, spevák Lukáš Dávid i spevokol Nádej z Cabaja.

V sobotu 7. mája o 15.00 h v Kultúrnom dome v Nitre - Mlynárciach účinkuje harmonikár Milan Humpolec.

V sobotu 7. mája o 16.00 h Kultúrnom dome v Nitre - Párovských Hájoch  spríjemnia chvíle mamám i starým mamám deti z detského folklórneho súboru Zlatňanka.

V sobotu 7. mája od 18.00 h v Kultúrnom dome v Nitre - Dražovciach  účinkujú: folklórny súbor Borinka, FS Furmani, folklórna skupina Tradícia i hosť z Brna - folklórny súbor Javorník.

V nedeľu 8. mája o 16.00 h v Kultúrno-spoločenskom centre v Nitre - Janíkovciach účinkujú deti z MŠ i nitrianska kapela See you soon. 

V pondelok 9. mája o 16.00 h v Centre voľného času v Nitre účinkuje obľúbená dvojica interpretov - Otto Weiter a Andrea Fischer.

Pozývame všetkých osláviť Deň matiek.

Mesto Nitra




 

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,