asfasdf ×

NázorObčana.sk

Bedrich a Kristína Schreiberovci vystavujú v Slovenskom inštitúte v Moskve

 Aktuality

Vo štvrtok (28. apríla) sa v Slovenskom inštitúte v Moskve uskutočnilo slávnostné otvorenie hneď dvoch výstav fotografií - otca a dcéry Schreiberovcov.

04 Máj
2016 21:45:20

 

Foto: Slovenský inštitút v Moskve

Zatiaľ čo Bedrich Schreiber na výstave nazvanej „Bratislava – mesto v zlatom trojuholníku“ ponúka cez svoju optiku netradičný pohľad na rôzne miesta hlavného mesta Slovenska, jeho dcéra Kristína zachytáva ojedinelým spôsobom a nezvyčajným štýlom fotografie „Tváre v tvare – Podobností osobností“.

Riaditeľ Slovenského inštitútu Ján Šmihula stručne priblížil umelcov a ich tvorbu, ktorú prezentovali na mnohých výstavách nielen doma, ale tiež v zahraničí. V tejto súvislosti pripomenul, že táto výstava je prvou výstavou mladej umeleckej fotografky Kristíny Schreiberovej v Moskve. Poukázal na to, že veľkú časť svojej tvorby venuje najmä ľuďom a osobnostiam, čo dokazujú aj jej originálne spracované diela, vystavené v galérii SI.

Jej otec, Bedrich Schreiber sa zapísal do povedomia výtvarného diania koncom 70. rokov, najmä ako grafický dizajnér. Vytvoril grafický vizuál pre desiatky časopisov a katalógov výtvarného umenia, či reprezentačných knižných publikácií. Venuje sa tiež tvorbe autorských fotografických kníh o Slovensku, o slovenských mestách, o Bratislave, Trnave, Malých Karpatoch, Dunaji a iných, pričom – ako povedal – v Moskve, v najväčšej európskej metropole približuje návštevníkom pohľad na dominanty i rôzne zákutia jednej z najmenších metropol starého kontinentu.

Návštevníkov vernisáže vystavované diela Bedricha a Kristíny Schreiberovcov zaujali a dlho po skončení slávnostného otvorenia zostávali s nimi v diskusiách, pričom sa živo zaujímali o ich tvorbu – ako vznikla myšlienka stvárňovať podoby osobností, ako vznikajú fotografie „podobnosti osobností“, kde hľadajú inšpiráciu a podobne. 

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,