asfasdf ×

NázorObčana.sk

Potlesk na otvorenej scéne pre Lúčnicu v Moskve

 Aktuality

Pri príležitosti prevzatia predsedníctva v Rade Európskej únie Slovenskom zavítal do hlavného mesta Ruska - Moskvy slávny umelecký súbor Lúčnica.

12 Júl
2016 19:11:11

 

Foto: Slovenský inštitút

Po vystúpení v Slovenskom inštitúte (6. júla), ktorý sa konal v rámci slávnostného večera, predviedli Lúčničiari o deň neskôr (7. júla) svoju unikátnosť, neopakovateľnosť a originalitu návštevníkom moskovského Ústredného domu kultúry železničiarov.

Viac ako 500 divákov odmenilo takmer dve hodiny trvajúce vystúpenie dlhotrvajúcim potleskom a slovami „veľkolepé“, „očarujúce“, „neuveriteľné“, „podmaňujúce“. Už jednotlivé tanečné a hudobné kreácie sprevádzal búrlivý aplauz. Lúčnica, ktorá spája naše bohaté kultúrne tradície s jedinečnou prítomnosťou jednoznačne potvrdila, že je tou najvyššou značkou kvality pri reprezentácii Slovenska v zahraničí.

Slovenský veľvyslanec v Moskve Peter Priputen sa poďakoval členom a vedeniu Lúčnice za výnimočný zážitok a skvelú reprezentáciu. Veľvyslanec Českej republiky v Moskve Vladimír Remek, ktorý vystúpenie súboru taktiež sledoval, konštatoval, že Slovensko pripravilo dosiaľ jeden z najlepších a najoriginálnejších programov, ktoré prezentovali členské krajiny EÚ v súvislosti so začatím svojho predsedníctva v Rade Európskej únie.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,