asfasdf ×

NázorObčana.sk

Výstava „Vášne a sny“ od akademického maliara Andreja Smoláka v Moskve

 Aktuality

Za účasti slovenského veľvyslanca v Rusku Petra Priputena a jeho českého kolegu Vladimíra Remeka sa konalo v Slovenskom inštitúte v Moskve slávnostné otvorenie výstavy obrazov akademického maliara Andreja Smoláka.

17 August
2016 19:46:16

 

Foto: Slovenský inštitút

Na vernisáž výstavy, nazvanej „Vášne a sny“ prišli do galérie Slovenského inštitútu v Moskve  desiatky hostí. Riaditeľ inštitútu Ján Šmihula sa im poďakoval, že napriek časom letných dovoleniek, prázdnin i horúčav si našli cestu do Slovenského inštitútu, aby sa kultúrne osviežili a spoločne otvorili vôbec prvú výstavu diel akademického maliara Andreja Smoláka v Moskve. Návštevníkom súčasne pripomenul, že Slovensko predsedá od 1. júla 2016 v Rade Európskej únie a preto sa všetky podujatia nesú v duchu hesla nášho predsedníctva, ktoré môžu vidieť na priečelí galérie.

 Slovenský veľvyslanec Peter Priputen uviedol, že s umelcom ho viaže dlhoročné priateľstvo. Vyjadril radosť z toho, že hoci je Andrej Smolák ruskej verejnosti dobre známy, pretože s ruskými umelcami už dlhé roky aktívne spolupracuje a v Ruskej federácii prezentuje svoje diela veľmi často - do hlavného mesta zavítal po prvý raz. Zároveň vysoko ocenil túto jeho záslužnú činnosť na kultúrnom poli.

Kurátor výstavy Andrej Smolák ml. priblížil život a tvorbu svojho otca, keď podčiarkol, že charakteristickou črtou jeho tvorby je empíria prežívania – nezobrazuje odhalené ženy, modelky, ale zobrazuje ich dušu, ich vnútorný svet. Umelec samotný hovoril o vzájomne sa obohacujúcej spolupráci s ruskými umelcami, s ktorými má veľmi úzke kontakty a zároveň sa poďakoval za možnosť prezentovať svoje diela v Slovenskom inštitúte.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,