asfasdf ×

NázorObčana.sk

V nitrianskom útulku otvorili detské ihrisko

 Aktuality

V uplynulých dňoch sa NHS Homo Nitriensis podarilo zrealizovať detské ihrisko v Útulku pre jednotlivcov s deťmi na Krčméryho ulici v Nitre. Financie združili z predaja vo Vianočnom mestečku, mestského plesu a majálesu Nitra v kroji.

11 Máj
2017 19:36:55

 

Na snímke: Na odovzdaní detského ihriska sa zúčastnili primátor Nitry Jozef Dvonč a časť členiek dámskeho klubu Homo Nitriensis.

Foto: Ľudmila Synaková

Na slávnostnom odovzdaní do užívania sa zúčastnil primátor Nitry Jozef Dvonč, ktorý ocenil iniciatívu tohto dámskeho klubu. Detské ihrisko vzniklo v réžii Štefana Zaujeca, konateľa spoločnosti Cesty Nitra a Vojtecha Šajdáka z Funny Sport Slovensko v Nitre.

V tomto roku bol to už druhý dar pre mesto pod Zoborom. Nitrianska humanitná spoločnosť HOMO NITRIENSIS vo februári darovala  Správe zariadení sociálnych služieb v Nitre rehabilitačný prístroj. Ide o aktívno-pasívny prístroj značky Thera Tigo, ktorý slúži na precvičovanie horných a dolných končatín. Je určený pre zdravotne ťažko-postihnuté osoby odkázané na invalidný vozík a pre pacientov na rehabilitáciu po úrazoch a zlomeninách.

Homo Nitriensis pôsobí formou dobrovoľníckej činnosti svojich členiek, ktoré sa snažia získavať zdroje na financovanie charitatívnych aktivít predajom vlastnoručne vyrobených produktov a občerstvenia na verejných podujatiach (vianočné trhy, majálesy, Fašiangy...); organizovaním kultúrno-spoločenských podujatí (plesy, vernisáže, výstavy, besedy, módne prehliadky...) a projektovou činnosťou. Časť prostriedkov spoločnosť získava aj z darov od sponzorov.

Spoločnosť vynakladá všetky zdroje výlučne na charitatívne aktivity. Nezamestnáva žiadny personál, nemá žiadne kancelárske priestory, ani kancelársku techniku. Všetky administratívne a technické práce sa vykonávajú formou dobrovoľníckej činnosti svojich členiek.

Ľudmila Synaková

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,