asfasdf ×

NázorObčana.sk

Majdanová fotovideoreportáž: účastníci „Tarifného Majdanu“ vytvorili stanový tábor pred budovou ukrajinského parlamentu

 Aktuality

Aktivisti a poslanci ukrajinského parlamentu, ktorí sa zúčastňujú na protestnej akcii Tarifný Majdan, vytvárajú pred budovou ukrajinského parlamentu stanový tábor a mienia protestovať dovtedy, kým vláda nezníži tarify na energie a komunálne služby.

30 Október
2015 21:34:37

 

Foto: Facebook

O priebehu protestnej akcie napísal na svojej stránke na Twitteri predseda Radikálnej strany a poslanec ukrajinského parlamentu Oleg Ľaško, ktorý riadi celú akciu. Vyzval občanov, aby sa pripojili k tejto protestnej akcii. Hneď nakrútil aj video, v ktorom vysvetlil čo sa deje a ako by sa dalo problém vyriešiť.

Prízvukuje, že členovia volebnej komisie pracujú veľmi zle a Porošenko ich nechce vymeniť a urobiť konečne poriadok. „Ani 6 dní po voľbách nie sú oficiálne výsledky. Hanba! V  susednom Poľsku v nedeľu boli výbory a už v pondelok oznámili výsledky! Prečo na Ukrajine ešte nie sú výsledky ani po takmer týždni? Ako je to možné? Pýtate sa, prečo to robia? Je to jednoduché: pretože falzifikujú výsledky! Machrujú a robia všetko, aby sfalzifikovali výsledky volieb,“ tvrdí Oleg Ľaško.

Vysvetlil, prečo vznikol Tarifný Majdan. Občania protestujú proti vysokým sadzbám: musia platiť až priveľa za energie a komunálne služby. Oleg Ľaško sa rozhodol postaviť sa na čelo ľudových protestov. Zorganizoval, aby umiestnili niekoľko stanov pred parlamentom a tvrdí, že on a jeho stúpenci budú protestovať, kým vláda nezníži platby za energie a komunálne služby. Požiadal, aby kompetentní – štátni úradníci - vysvetlili ľuďom systém platieb, pretože občania nevedia, za čo vlastne platia a odkiaľ sa berú tieto tarify.

Taktiež požiadal, aby vláda vyhlásila moratórium na predaj ornej pôdy. Prízvukoval, že je to čisté rozkrádanie štátneho majetku. Poukázal na podivnú situáciu: vedľa poslanec Bloku Petra  Porošenka zorganizoval v Mariinskom parku blízko budovy parlamentu vlastný míting proti vysokým tarifám. Ľaško sa čuduje: prečo vládny poslanec a priateľ Porošenka protestuje pred parlamentom, ale neobráti sa na svoju vládu a prezidenta – prečo ich nepožiada, aby znížili tarify? Pripomína, že takto bolo aj za čias Janukoviča: vedľa mítingu podporovateľov Majdanu vždy niekto zorganizoval aj míting Protimajdanu.

Varuje, že vláda a prezident pripravujú rozohnať Tarifný Majdan. Prezradil, že z Vinnice Porošenko a predseda parlamentu Vladimír Grojsman chystajú sa doniesť posily, aby oponovali proti Tarifnému Majdanu. Zdôraznil však, že demonštranti pred parlamentom zostanú dovtedy, kým vláda nezníži tarify.  

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,