asfasdf ×

NázorObčana.sk

Jacques Clostermann: „Ostreľovanie civilistov na Donbase nie je možné pomenovať inak, ako terorizmus“

 Aktuality

Francúzsky politik a obhajca ľudských práv, predseda hnutia Mon Pays la France /Moja vlasť Francúzsko/ spolu s ďalšími francúzskymi politikmi a občianskymi aktivistami navštívil Doneckú ľudovú republiku.

20 Február
2016 09:10:43

 

Foto: Facebook

Ostreľovanie civilistov na Donbase ukrajinskou armádou označil za banditizmus a terorizmus. Dôrazne poukazoval na to, že ukrajinská armáda pácha vojenské zločiny. Jacques Clostermann pre média povedal: „Videli sme množstvo zničených a poškodených civilných objektov. Napríklad, v jednej z budov v mestečku Okťabrskij sme napočítali viac ako 40 delostreleckých zásahov. Je úplne jasné, že to nebola náhoda a 40 razy delostrelecké granáty nemohli „náhodou“ zasiahnuť tú istú budovu. Je úplne jasné, že toto ostreľovanie je plánované a metodické. Vojaci ukrajinskej armády tak páchajú zločiny. Inak ako terorizmom podobné činy nemôžeme nazvať. Toto nie je práca vojakov, ale banditov,“ podčiarkol.  

Prisľúbil, že vo Francúzsku bude informovať ľudí o všetkom, čo videl a zažil v Doneckej ľudovej republike. Jacques Clostermannm, prezident hnutia „Moja vlasť Francúzsko“, ktorá je v koalícii s Národným frontom Marine Le Penovej, zdôraznil: „Chcem povedať celú pravdu o všetkom, čo sme tu videli. Hneď začnem pripravovať ďalšiu cestu do Donecku. Som presvedčený, že ešte viac expertov príde sem, aby situáciu videli na vlastné oči,“ podčiarkol.


 


 

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,