asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ukrajinský finančník Alexej Kušč: „Sústreďujeme sa na zahraničné pôžičky a nerobíme finančnú politiku, ktorá zodpovedá naším národným záujmom“

 Aktuality

„Ani jedna krajina, ktorá úspešne zdolala krízu, neuskutočňovala takú politiku ako Ukrajina,“ vyhlásil poradca šéfa Asociácie ukrajinských bánk Alexej Kušč /na snímke/. Uviedol to kyjevský časopis „Korrespondent“.

26 Máj
2016 22:31:03

Foto: Facebook

„Ukrajine zostalo veľmi málo času aby zvrátila situáciu“, zdôraznil expert. – Už na jeseň tohto roku môžeme prekročiť hranicu, za ktorou už niet návratu, navždy stratíme monetárnu suverenitu. A vtedy nastane náš údel – staneme sa štátom tretieho sveta, vždy núdznym a bezmocným, osud ktorého budú riešiť omnoho silnejšie dŕžavy. To je ten kruh chudoby, z ktorého sa už nepodarí vyjsť. Toto sa nesmie dopustiť“.

Finančník pri tom hovorí, že ekonomickú suverenitu už Ukrajina fakticky stratila. „Nám dirigujú čo robiť so zlatými a menovými zásobami, aký dôchodkový vek alebo akú výšku dôchodkov stanovovať, aký tovar vyrábať a predávať“, poznamenáva Kušč.

„Sústreďujeme sa na zahraničné pôžičky a neuskutočňujeme finančnú politiku, ktorá zodpovedá naším národným záujmom, ale tú, ktorú od nás chcú z vonku vidieť. Ide o zničujúcu prax. Ani jeden štát, ktorý prekonal krízu a dosiahol ekonomický trhák, neuskutočňoval takúto politiku. Všetky boli sústredené na národného výrobcu a spotrebiteľa“, zdôraznil.

Podľa finobzor.ru, preklad srspol.sk

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,