asfasdf ×

NázorObčana.sk

MRAVENISKO. No toto: Európska únia síce prisľúbila Kyjevu bezvízový styk, ale namiesto Ukrajiny ho poskytla Kolumbii, Tongu a Palau

 Aktuality

Európska únia poskytla bezvízový styk pre Kolumbiu, Tongu a Palau. Dávnejšie prisľúbila Kyjevu, že udelí pre Ukrajinu bezvízový styk, ale to akosi nevyšlo. Na druhej strane ho získali veľmi exotické krajiny. V Kyjeve iba krútia hlavami – čo sa deje.

10 Jún
2016 19:15:12

 

Foto: Facebook 

Rozhodnutie o bezvízovom styku s Kolumbiou, Tongou a Palau Európsky parlament odklepol v stredu, 8. júna. Kam odteraz môžeme cestovať bez víz alebo naopak, akých vzácnych hostí môžeme očakávať? Predsa sú to o niečo exotickejšie krajiny, ako Ukrajina.

Kým Kolumbiu našim čitateľom priveľmi predstavovať asi netreba /možno iba milovníkom krížoviek pripomenieme, že jej hlavným mestom je Bohota/, ostatné dve krajiny si určite stoja aspoň za krátky komentár.

Tonga, dlhý tvar Tongské kráľovstvo je štát v Austrálii a Oceánii. Celé kráľovstvo sa zmestilo na súostroví Tonga v južnom Pacifiku, cca na 1/3 cesty medzi Novým Zélandom a Havajom. Súostrovie sa tiahne v severojužne orientovanom páse dlhom asi 800 km. Zahŕňa 169 ostrovov a ostrovčekov, z toho 36 obývaných. Najväčším ostrovom je ostrov Tongatapu veľký 257 km2. Hlavné mesto Nuku´alofa.

Palau alebo Palauská republika, je štát tiež v Austrálii a Oceánii. Je to síce nezávislý štát, ale zároveň pridružený štát USA. Palau je skupinou 26 ostrovov a asi 300 ostrovčekov, z ktorých všetky okrem 6 ležia vnútri rozsiahlej lagúny uzatvorenej bariérovým útesom. Nachádza sa v Tichom oceáne vo vzdialenosti 800 km od Filipín a severne od Indonézie. Hlavné mesto Ngerulmud /určite sa číta trochu ťažšie, ako Kyjev, ale zvykneme si.../. 


Nuž, ťažko asi vysvetlíme obyvateľom Ukrajiny, prečo Európska únia preferovala Bogotu,
Nuku´alofu a Ngerulmud a nie Kyjev. A sme zvedaví, komu nabudúce Brusel udelí bezvízový styk. Nechajme sa prekvapiť...

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,