asfasdf ×

NázorObčana.sk

Vicepremiér Krymu Ruslan Baľbek: „Lenur Islamov pripravoval teroristický čin a chcel prerušiť premávku kompy medzi polostrovom a pobrežím Ruska“

 Aktuality

Organizátor blokády Krymu Lenur Isľamov pripravoval teroristický útok v Kerčskom prielivu: mienil prerušiť premávku kompy medzi polostrovom a kontinentálnou časťou Ruska. Média o tom informoval vicepremiér Krymu Ruslan Baľbek.

30 Jún
2016 22:24:22

 

Foto: YouTube

Prezradil, že operácia bola naplánovaná na začiatok júna, avšak na poslednú chvíľu ju zrušili kvôli technickej poruche jednej z lodí, ktorá „zamaskovaná“ ako rybárska loď mala vniknúť do Kerčského prielivu a zablokovať ho.

„Isľamov zasa potvrdil svoju teroristickú podstatu. Chcel zablokovať cestu pre lode a kompu: za týmto účelom z falošnej „rybárskej lode“ do mora mali vyhodiť dlhé oceľové laná, ktoré sa mohli navinúť na vrtuľu lode a zapríčiniť jej haváriu, dokonca tragédiu s ľudskými obeťami. Našťastie, tento teroristický čin sa mu nepodarilo uskutočniť,“ zdôraznil Ruslan Baľbek.

Porozprával, že videá o príprave tejto diverzie krymskej polícii poskytol istý Krymský Tatár, ktorý sa omylom dal zverbovať do krymsko-tatárskej jednotky Isľamova v Chersonskej oblasti. Keď sa dozvedel, ako sa veci v skutočnosti majú a o čo ide Isľamovovi a spol, rýchlo zmenil svoje názory. Navyše, keď sa dozvedel o pripravovanom teroristickom čine, dokázal nakrútiť jeho prípravy na video a osobne doručil tieto materiály na Krym.

„Je to posmech a urážka tradičných hodnôt islamu. Počas mesiacu Ramadan všetci moslimovia musia ukončiť alebo aspoň pozastaviť hádky a spory, vojny a dokonca hocijaké konflikty so susedmi. A čo robí Isľamov a jeho spoločníci? Používajú islam iba ako španielsku stenu a klamú spoluveriacich. Pripravujú hnusné činy a teroristické akty. Využívajú na to svojich bývalých krajanov – Krymských Tatárov. Avšak príliš sa im v tom nedarí,“ podčiarkol Ruslan Baľbek.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,