asfasdf ×

NázorObčana.sk

„Vaša divízia SS sa neprebojovala do Kalifornie, vy ste Hitlerové podstielky!“ - ruský opozičný liberál sa otočil proti ukrajinským priaznivcom Majdanu

 Aktuality

Známy ruský opozičný novinár, liberálny bloger, protivládny verejný činiteľ a člen rady Ruského židovského kongresu Anton Nosik nečakane zmenil svoje postoje a zaútočil na súčasné ukrajinské vedenie a organizátorov Majdanu.

24 Júl
2016 19:11:39

 

Foto: Facebook

„Veľa rokov bol som „tolerastom“ – teda tolerantným človekom. Považoval som Ukrajincov za rozumných ľudí. Ale už ma presvedčili, že som sa mýlil. Môj postoj sa zmenil,“ napísal známy opozičný novinár vo svojej najnovšej „spovedi“, ktorú zverejnili viaceré ruské média. Svoj komentár „vyzbrojil“ fotografiou: počas futbalového zápasu proti Poľsku ukrajinskí fanúšikovia rozprestreli obrovský banner so symbolikou divízie SS Haličina – smutne „slávnej“ z čias druhej svetovej vojny ukrajinskej nacionalistickej fašistickej vojenskej jednotky. Anton Nosik prízvukuje, že sa Ukrajina premieňa na fašistický štát. 

„Odteraz môj postoj voči Ukrajine bude vždy závisieť a bude vždy v súlade s oficiálnym postojom a politikou vedenia tejto krajiny. Oficiálny Kyjev podporuje ospevovanie fašistickej divízie SS Haličina. Na Ukrajine stále viac zbožšťujú pamiatku bojovníkov tejto jednotky. Nespomeniem si, aby aspoň jeden ukrajinský politik alebo jeden viac-menej známy ukrajinský novinár verejne vystúpil proti tomuto zbožšťovaniu fašistov a vrahov,“ prízvukuje Anton Nosik vo svojom komentári.

„Keď už som otvoril túto tému, tak poviem všetko čo si myslím. Vy ste Hitlerové podstielky. Áno, som proti nacizmu. A ak v niektorej krajine sa s touto mojou pozíciou nestotožňujú, tak nahlas si poviem všetko, čo si myslím o tejto krajine. Takže pripomeniem. Som Žid. A vy ste Hitlerové podstielky. Vo vašej krajine na peniaze daňových poplatníkov stavajú pomníky veteránom Dobrovoľníckej divízie SS Haličina. Francúzi sa hanbia za svojich kolaborantov, ale vy ste na nich hrdí. Váš štátny rozpočet je mizerný a nemáte peniaze na zdravotníctvo, školstvo, sociálne zabezpečenie ľudí, ale na pomníky veteránom SS ochotne poskytujete financie,“ zdôraznil.

„Samozrejme, máte právo narábať s vašimi peniazmi ako chcete. Ste suverénni obyvatelia suverénneho štátu. Do vašich vnútorných záležitostí sa nik nemôže miešať. Ale nie sú to celkom iba vaše vnútorné záležitosti. Pre vás pomník divízii SS Haličina je vzácnejší a dôležitejší ako zdravotníctvo a sociálne zabezpečenie. Zvolili ste si tieto priority. Toto je vaše rozhodnutie. Ako Žid ho tolerujem. Avšak, pardon, nemôžete mi zakázať vyjadriť môj postoj a hodnotiť tento váš výber,“ vysvetľuje.

„Vaša divízia SS Haličina sa neprebojovala do Kalifornie. Nuž, trochu to nedotiahli... Takže Žid má právo vyjadriť svoj názor a povedať všetko, či si myslí o vás, nacistických podstielkach. Moja úprimná sústrasť: na členstvo v Európskej únii si môžete zabudnúť. Nik vás tam nevezme. Európe postačia aj vlastní nacisti,“ uzatvára svoj komentár známy ruský opozičný novinár Anton Nosik.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,