asfasdf ×

NázorObčana.sk

Objavili dokumenty Ukrajinskej povstaleckej armády s „návodom“ na zabitie poľských mužov, žien a detí

 Aktuality

Poľský Ústav pamäti národa zverejnil objavené dokumenty z čias druhej svetovej vojny. Sú to „návody na použitie“ vedenia Ukrajinskej povstaleckej armády, v ktorých velitelia navádzajú na vraždy poľských mužov a žien.

02 August
2016 19:42:13

 

Foto: Dziennik Wschodni

Túto informáciu zverejnila aj Ukrajinská pravda. Informovala, že v poľskom Chochlowe našli puzdro s dokumentmi a inštrukciami vedenia Ukrajinskej povstaleckej armády. Okrem iného sú tam aj inštrukcie o „obrane ukrajinského obyvateľstva pred poľskými banditami.“ V dokumentoch je priamo uvedené, že v prípade potreby ukrajinskí vojaci a civilisti môžu zabíjať poľských mužov a ženy.

Tieto dokumenty zverejnila filiálka poľského Ústavu pamäti národa v meste Lublin. „Všetko svedčí o tom, že tieto dokumenty patrili Ukrajinskej povstaleckej armáde,“ prízvukoval prokurátor komisie pre odhalenie zločinov proti poľskému ľudu Ústavu pamäti národa v Lubline Dariusz Antoniak.

Puzdro s dokumentmi našli počas stavebných prác. Stavbár, ktorý ich objavil, ihneď ich odovzdal na políciu. Potom sa dostali do Ústavu pamäti národa v Lubline a odtiaľ ich poslali  do Varšavy, kde sa s nimi začali zaoberať odborníci – reštaurátori. V puzdre objavili letáky, ktoré nalepovali na dvere a mury domov a posielali do vojenských jednotiek.    

„Časť objavených dokumentov obsahuje inštrukcie a vysvetlenia, na čom by sa mal zakladať  neľútostný vzťah Ukrajincov voči Poliakom a prečo v prípade „neordinárnej situácie“ Ukrajinci majú právo zabíjať Poliakov – mužov, ženy a detí,“ uvádza Ukrajinská pravda. Pripomína taktiež, že prednedávnom poľský parlament odsúdil zločiny ukrajinských vojakov OUN – UPA počas druhej svetovej vojny, Volynský masaker označil za genocídu a 11. júl odteraz bude Dňom pamäti Poliakov, spomienkou na obetí genocídy a zločiny spáchané OUN – UPA. 


 


 

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,