asfasdf ×

NázorObčana.sk

Britský minister pre Brexit David Davis: „Veľká Británia môže vystúpiť z Európskej únie bez toho, aby uzavrela s ňou obchodnú dohodu“

 Aktuality

Pokračujú ťahanice na margo podmienok odchodu Veľkej Británie z EÚ. Britský minister pre Brexit David Davis vyhlásil, že ak nedôjde ku kompromisu, Veľká Británia môže vystúpiť z Európskej únie aj bez toho, aby s ňou uzavrela obchodnú dohodu.

18 September
2016 20:07:15

 

Foto: YouTube

Vo svojom vystúpení v Dolnej snemovní britského parlamentu /House of Commons/ David Davis poukázal na to, že zatiaľ žiaden variant nie je vylúčený: dohoda medzi EÚ a Veľkou Britániou môže byť predsa uzavretá, ale môže sa stať, že k dohode predsa nedôjde. „To znamená, že pokiaľ sa nám nepodarí dohodnúť s Európskou úniou, nebudú pre nás platiť štandardné podmienky Svetovej obchodnej organizácie, a to bude veľmi nevýhodné,“ podčiarkol minister.

Poznamenal, že určité nebezpečenstvo, že dôjde k tomu horšiemu variantu, tu je, ak postoj  Európskej komisie preváži nad názormi jednotlivých členských štátov EÚ, ktoré chceli by sa seriózne dohodnúť s Britániou. Vysvetlil postoj Európskej komisie: Veľká Británia musí uznať slobodu pohybu cez svoje hranice, ak chce mať zvýhodnený prístup na jednotný trh Európskej únie. V opačnom prípade žiadne výhody mať nebude.

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,