asfasdf ×

NázorObčana.sk

Veľké uholné klamstvo: kto naozaj zorganizoval blokádu Donbasu?

 Aktuality

„V súvislosti s blokádou Donbasu Kyjevom vzniká otázka k Petrovi Porošenkovi, či má situáciu v štáte pod kontrolou? Na čo sa to hráte keď tvrdíte, že nejaké skupiny, ktoré údajne neovládate, začali blokovať obchod s juhovýchodom Ukrajiny?

06 Marec
2017 18:58:47

 

Foto: Facebook

Veď vy ste vlastne povinní chrániť záujmy obyvateľov Ukrajiny, ktorí by asi nesúhlasili so zhoršovaním i tak u biedneho hospodárstva Ukrajiny, ktoré spôsobila vami podpísaná asociačná dohoda s EÚ.

Pozrite sa na oficiálne štatistické údaje a zistíte, že za minulý rok desaťnásobne narástol export tovarov z EÚ na Ukrajinu, ako naopak. Takže v záujme ktorých výrobcov funguje táto dohoda a komu otvorilo „absolútne nové perspektívy“, o ktorých ste hovorili 27. 6. 2014, v deň podpisu tejto asociačnej dohody?

Analogická otázka vzniká aj teraz – čo získalo hospodárstvo Ukrajiny blokádou obchodu s juhovýchodom štátu? Znamená to, že pri vašej zhovievavosti sa roztrhol jednotný hospodársky priestor Ukrajiny, štátu, ktorý riadite? Keďže od Petra Porošenka niet na tieto otázky rozumnej odpovede, je preto principiálne dôležité, v koho záujme on takto koná? Ak by Porošenko konal v záujme jednej časti podnikateľov a na škodu iných, to by bolo len pol biedy.

Lenže vychádzajúc z toho, ako Porošenkova hospodárska politika stavia do deprimujúceho stavu praktický všetkých týchto podnikateľov na Ukrajine, nie je ťažké pochopiť, že to môže byť výhodné len tým, ktorí spoza hraníc vychvaľujú kroky súčasného prezidenta Ukrajiny, čo sú rok, čo rok, stále tie isté osoby vo Washingtone i v Bruseli. To, že za týmito osobami, konkrétne za bývalým viceprezidentom USA Joe Bidenom, sú konkrétne záujmy radu podnikateľských zoskupení USA – to je očividné. Lenže, aké sú záujmy Porošenka, to sa prakticky nedá povedať, pretože jeho konanie zhoršuje pozície v politike i podnikaní dokonca aj tým, ktorí patria v Kyjeve k jeho najbližšiemu okoliu“. 

Podľa finobzor.ru, srspol.sk

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(11 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,