asfasdf ×

NázorObčana.sk

Richard Sulík: Prezident Erdogan sa správa ako diktátor

 Aktuality

Už 16. apríla sa v Turecku uskutoční referendum o ústavnej reforme. Jeho cieľom je zaviesť v krajine prezidentský systém, ktorého iniciátorom je súčasný prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan.

17 Marec
2017 09:04:00

 

Foto: Screenshot YouTube

V súvislosti s referendom chceli tureckí vládni predstavitelia usporiadať stretnutia v Nemecku a v Holandsku. Obe menované krajiny však z obavy o bezpečnosť neumožnili tureckým ministrom vystúpiť na predreferendových zhromaždeniach. Prezident Erdogan tieto kroky ostro odsúdil a Nemecku i Holandsku uštedril niekoľko nemiestnych obvinení z nacistických praktík. Mnohí kritici tureckého režimu dlhodobo označujú Erdoganov štýl vedenia politiky za diktátorský. K nim sa pridáva aj Richard Sulík. Podľa neho je Prezident Erdogan hrozbou,  pred ktorou by sa mala mať Európska únia na pozore.

Prezident Erdogan nás bude vydierať

„Turecko bolo ešte donedávna ako tak fungujúca demokracia, ale pod vedením terajšieho prezidenta Erdogana je na najlepšej ceste do diktatúry.

Ten rozhodujúci krok je referendum, ktoré bude v Turecku čoskoro, a ktoré má rozhodnúť o tom, či prejdú na prezidentský systém. V skutočnosti idú rovno do diktatúry, a preto je správne, že niektoré európske krajiny, napríklad Nemecko , Holandsko, ale aj iné odmietajú, aby si prezident Erdogan a jeho ministri robili v Nemecku, Holandsku a v iných krajinách kampane za referendum.

A reakcia prezidenta Erdogana, ako sa na skutočného diktátora patrí je, že sú fašisti, nacisti, že podporujú teroristov, pritom nadávať napríklad Holanďanom do fašistov, ktorí si teda hodne pod fašistami vytrpeli je úplne scestné. Celé toto, čo sa teraz deje, je výsledok za dlhodobé ustupovanie Erdoganovi,“ tvrdí Richard Sulík.

„Namiesto toho, aby Európa dôrazne chránila svoje hranice, sa vyjednala akási pokútna dohoda s Tureckom, za ktorú už nejaké 3 miliardy boli do Turecka poslané.

Okrem toho pani Merkelová aj s holandským premiérom poza chrbát európskych občanov, aj poza chrbát ostatných európskych krajín prisľúbili prezidentovi Erdoganovi odobrať ďalších 250-tisíc utečencov. Turecko za roky 2007 až 2020 dostane odhadom 10 miliárd eur ako predvstupovú pomoc a za toto všetko Erdogan nadáva napríklad pani Merkelovej, všelijako nepekne, a teda ešte ju aj obviňuje, že podporuje terorizmus.

Je najvyšší čas, aby sa Európska únia zobudila, aby jasne povedala, že s takouto krajinou nebude vyjednávať o pristúpení do EÚ, aby ukončila tieto vyjednávania, aby si Európa riadne strážila hranice.

Na tú dohodu sa naozaj netreba spoliehať, lebo prezident Erdogan ňou bude akurát vydierať. Takisto ako bude vydierať tým, že európske banky majú v Turecku obrovské množstvo peňazí. Len banky krajín eurozóny tam majú takmer 150 miliárd dolárov.

Je najvyšší čas priznať si, že Erdogan sa správa ako diktátor a s diktátormi sa nevyjednáva,“ uzatvára svoj komentár Richard Sulík.

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

50 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,