asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ukrajinská blogerka, Viktória Kyjevská /Kyjev/: „Ruský gén sa v nás zobúdza v tej najťažšej chvíli a nik ho nedokáže zničiť“

 Aktuality

Obyvateľka Kyjevu, známa blogerka Viktória Kyjevská vo svojom článku na portálu Newsland poukázala na to, že Kyjev vždy bol ruským mestom a vyzvala všetkých Ukrajincov, aby sa zamysleli, kto vyvolal konflikt na Donbase.

01 Máj
2017 09:55:27

 

Foto: Blog Viktórie Kyjevskej

Do titulku článku dáva rétorickú otázku: „A to sme my napadli ich detí a ich samotných? My, Ukrajinci“. Prízvukuje, že ľudia by si mali uvedomiť, kto koho vlastne napadol na Donbase a preto treba pochopiť pozície oboch strán. „Ak z ukrajinskej strany ide o obranu svojho územia, zo strany Rusov žijúcich v tejto krajine všetko je oveľa zložitejšie. Ukrajinská strana to nedokáže na génovej úrovni pochopiť, že v srdciach tu žijúcich susedov môže existovať a aj existuje hlboká oddanosť Rusku. Niektorých Ukrajincov straší to, že pre nich je Vladimír Putin nádej a opora,“ priznáva.

Ostro protestuje proti tomu, aby Rusov alebo tých Ukrajincov, ktorí chcú mať s Ruskom dobré vzťahy, banderovci a nacionalisti vyháňali z krajiny. Oponuje neonacistom a banderovcom, ktorí tvrdia, že ukrajinský ľud mal rád „ukrajinského hrdinu“ Petľuru. „Mám vám pripomenúť, ako obyvatelia Kyjevu stretli Petľurovcov v r. 1918?! Keď Petľurovci vstupovali do mesta, do nich strieľali nielen vojaci a dôstojníci Bielej gardy, ale aj mnohí bežní obyvatelia mesta... Takže chcete povedať, že ste naši hostia? Ale akosi ste sa u nás zdržali až do r. 2017... A navyše sa veľmi zle správate,“ so sarkazmom podčiarkuje autorka článku.

Pripomína sovietske obdobie, keď neboli žiadne problémy medzi Rusmi a Ukrajincami. Problém vidí v tom, že mnohí ľudia túžia po bohatstve a moci a preto sa predierajú dopredu aj cez mŕtvoly. Konštatuje, že v sovietskom období počet obyvateľstva v Kyjeve  strojnásobil a desiatky tisíc ľudí prišli zo všetkých kútov Ukrajiny a správajú sa dosť svojsky: „Pozrite sa na dnešnú „elitu“ – moderátorov, podnikateľov, politikov a pod. Svoje malomeštiactvo sa snažia skryť pod drahým oblečením. Získali vzdelanie niekde vo Ľvove, zarobili svoje prachy v Európe, prišli do Kyjevu, kupujú si drahé byty, tlačia sa hore v politike, zmietajú všetko, čo stretnú po ceste. Stačilo, nemusíme preberať ich názory a dupľom nemôžeme im dovoliť, aby nás učili, ako máme žiť,“ prízvukuje.

„Kyjev vždy bol ruským mestom. Preto mnohí skutoční Kyjevčania od začiatku boli na strane Donbasu. Veď ruský gén sa v nás zobúdza v tej najťažšej chvíli a nik ho nedokáže zničiť. Veď nacionalisti sú pre obyvateľov Donbasu presne takí istí Petľurovci – ako vlastne aj pre nás. Ľudia sa boja. Dnes mnohí seba radšej označia za „Ukrajinca“, aby mohli aj ďalej viac – menej pokojne žiť a aby nemali veľké problémy. Ale tak premeníme našich detí na ľudí bez osobnej identifikácii. Veď akí sme Ukrajinci? Sme ruskí ľudia...“ robí zaujímavý záver.

Kritizuje postoj niektorých nacionalistov a predstaviteľov vládnej moci, ktorí by radšej zlikvidovali všetkých obyvateľov Donbasu. Prízvukuje, že banderovci narobili veľa zla v krajine: „Veď práve tá povestná fráza „Moskaľov na nože!“ zapríčinila to, že odišiel Krym. Veď ste polroka revali a opakovali vyhrážky – čo si myslíte, nebudete za toto zodpovedať? Naši neuveriteľní debili si mysleli, že je to iba taká hra,“ pripomína Viktória Kyjevská.

Popisuje súčasnú situáciu na Ukrajine a zločiny banderovských bataliónov v občianskej vojne a podčiarkuje, že nie Donbas napadol Kyjev, ale naopak. Prízvukuje, že vinníci bezpochyby budú zodpovedať za svoje činy. Poukazuje na to, že súčasné ukrajinské vedenie fakticky kapitulovalo pred Západom a plní všetky jeho rozkazy. Pripomína, že slávni predkovia sa nevzdali Napoleonovi a Hitlerovi, ale ich porazili a nestali sa otrokmi.

Viktória Kyjevská je známa blogerka, ktorá vyzýva, aby na Ukrajine zavládol mier a bratia Rusi a Ukrajinci sa zmierili a spolupracovali. Žena, ktorá sa zaoberá spravodajstvom, komentovaním, blogerskou činnosťou, sa predsa zostáva ženou! V jednom z príspevkov – iba dva dní pred vyše uvedeným článkom, popisuje celkom bežnú situáciu, keď s kamarátkou išla do obchodu, ale potom sa zastavili pri kvitnúcich stromoch, kochali sa ich krásou a fotili sa /viď foto 2 – blogerka Viktória Kyjevská/. Vo svojom krátkom komentári poznamenala, že všetky dámy majú radi fotografovanie...

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(8 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,