asfasdf ×

NázorObčana.sk

Richard Sulík: „Zo záchranných organizácií sa stali najväčší prevádzači migrantov do EÚ“

 Aktuality

Štrasburg V Európskom parlamente prebieha príprava pracovného programu Komisie na rok 2018. Richard Sulík sa zapojil svojím príspevkom do prvého kola debaty o prioritách, ktorým by sa mala Komisia venovať v roku 2018.

07 Júl
2017 11:36:52

 

Foto: Screenshot YouTube

Svoj príspevok adresoval téme migrantov a dlhodobému riešeniu migračnej krízy. Konkrétne k zmene prístupu k migračnej kríze v Stredomorí. Často sú to lode mimovládnych organizácií, ktoré migrantov zachytávajú a vozia do Talianska. Výsledkom sú neudržateľné počty nových migrantov (vyše 70,000 v Taliansku tento rok) + vyše 2000 utopených v tomto roku. A tiež podotkol, že nerozumie, prečo pokiaľ Francúzsko nie je potrestané za prekročenie deficitu, Poľsko, Česko a Maďarsko za nedodržanie migrantských kvót majú byť potrestané.

Prepis vystúpenia: Záchranné organizácie – prevádzačmi migrantov do EÚ

„Ďakujem a dobrý deň pán Timmermans. Moja známa tu v parlamente sa nedávno sťažovala, že má čoraz menej práce, je prekladateľka a je to priamy následok toho, že Komisia produkuje čoraz menej legislatívnych návrhov, a to veľmi chválim. Je to dobré i preto, pretože Komisia má teraz čas na to, aby sa venovala najväčšiemu problému EÚ, a to sú migranti.

Najprv prišli migranti cez Maďarsko, potom prišli migranti cez západný Balkán, potom cez Turecko a teraz prichádzajú migranti cez Líbyu. Medzičasom tie záchranné organizácie sú vlastne tými najväčšími prevádzačmi, pretože tých migrantov 20 kilometrov pred líbyjskou hranicou zachytia a všetkých transportujú do Talianska. To Vám je určite dobre známe.

Bolo by načase začať premýšľať o častiach Ženevskej konvencie, aby sa individuálne azylové právo nezneužívalo na masovú migráciu, pretože nikdy takto koncipované nebolo. Riešením nie je prerozdeľovať migrantov cez Európu, ale ich zastaviť, a čomu nerozumiem, je to, že Francúzsko netrestajú za prekročenie deficitu, Maďarsko a Poľsko budú trestané (za nedodržanie migrantských kvót),“ uzatvoril svoje vystúpenie Richard Sulík.

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(5 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,