asfasdf ×

NázorObčana.sk

Irina Popovová: „Mariupoľ sa čoskoro vzbúril proti násilnej ukrainizácii“

 Aktuality

Úrady Mariupoľa sa pokúšajú ukrajinizovať mesto, lenže miestni obyvatelia sa stavajú proti tomu a chcú pripojiť sa k DĽR. Na tlačovej konferencii v rámci „Fóra záchrany Mariupoľa“ o tom povedala občianska aktivistka Irina Popovová.

19 Júl
2017 18:32:03

 

Foto: Facebook

Smer na ukrajinizáciu nabrali úrady mesta na konci júna, keď bola prijatá „Stratégia rozvoja Mariupoľa do roku 2021“. Primátor Mariupoľa na zasadnutí mestskej rady neraz opakoval, že miluje mesto, ktoré dnes „nosí meno vitríny nového ukrajinského Donbasu, ktorým sa môžu pýšiť deti, celý Mariupoľ, celá Ukrajina“.

„Ukrajinizácia má predstieraný ukážkový charakter“, poznamenáva Popovová: miestne úrady sa dokonca vzdávali pobratimských vzťahov Mariupoľa s ruskými mestami Taganrog a Narjan-Mar.

No bez ohľadu na presilu prisluhovačov kyjevského režimu, obyvatelia Mariupoľa sa násilnej ukrajinizácii vzpierajú a vyjadrujú svoju nespokojnosť s ukrajinskými „osloboditeľmi“. Pravidelne sa v meste objavujú letáky, obsahujúce výzvy na odpor voči kyjevským úradom. Po nociach neznámi v maskách kreslia na budovy a oplotenia texty a graffiti s posolstvami voči Ozbrojeným silám Ukrajiny: „Čoskoro – DĽR!“, „Ťahajte odtiaľto, banderovci!“, „Nezabudneme, neodpustíme!“.

Podľa riafan.ru, srspol.sk

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(18 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,