asfasdf ×

NázorObčana.sk

Predsedníčka ukrajinského občianskeho združenia „Antivojna“ Viktória Šilovová: Je vraždenie na Ukrajine zákonné?

 Aktuality

Presne na túto otázku bude musieť odpovedať ústavný súd Ukrajiny, na ktorý sa s podaním 18. 7. 2017 obrátila predsedníčka ukrajinského občianskeho združenia „Antivojna“ Viktória Šilovová.

20 Júl
2017 20:58:32

 

Foto: Screenshot YouTube

Podanie sa podalo na to, aby ústavný súd vyriekol verdikt o nezákonnosti Antiteroristickej operácie i mobilizácie. „Právne chceme dokázať, že všetko, čo dnes na Ukrajine robí (štátna) moc je nezákonné, protinárodné a protiústavné.

Po odovzdaní podania V. Šilovová oznámila, že sa hnutie vydáva po právnej ceste dokázať nezákonnosť...  postupu proti vlastnému národu tých ľudí, ktorí sa dnes nazývajú našou mocou. Ďalej oznámila, že tento proces bude trvať mesiac až tri mesiace a veľmi prosí všetkých, „kto má dôkazy, priame i nepriame, viny našej moci v konflikte na Donbase, v rozpútavaní občianskej vojny, v smrti detí, v smrti vojakov základnej služby, v tom čo sa teraz deje... čakáme na vaše informácie, na vaše dôkazy“. A ďalej gestom ukázala, že toto všetko bude pripojené k podaniu. A hlavne, že všetko bude použité na súde!

„Toto je ústavný súd a on je povinný prijať rozhodnutie, či podľa neho je zákonné alebo nezákonné tzv. ATO, vraždy a bombardovanie civilistov a vôbec rozpútavanie občianskej vojny!“ a dodala, že „je to veľmi dôležité pretože sa to stane prelúdiom k novému Norimberskému procesu“.

Preklad V. Mikunda

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(8 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,