asfasdf ×

NázorObčana.sk

Kyjev mieni investovať do „Veľkého Jaceňukovho múru“ ďalších 500 miliónov grivien

 Aktuality

Na Ukrajine hrozí rozkrádanie štátnych peňazí, ktoré sa hrdinom známeho westernu Veľká vlaková lúpež ani nesnívalo. Kyjev mieni investovať do Veľkého čínskeho... pardon, do „Veľkého Jaceňukovho múru“ ďalších 500 miliónov grivien.

08 August
2017 20:42:54

 

Foto: Facebook

Mnohé ukrajinské média v tejto súvislosti s pochmúrnou iróniou uvádzajú, že aj tieto prostriedky sa určite stratia, ako aj tie predošlé milióny... Niektorí novinári označujú idey bývalého premiéra Arsenija Jaceňuka za bláznivé a zbavené štipky rozumu. Ale ani súčasní vedúci ukrajinskí politici sa nevzdávajú myšlienky vybudovať na hranici s Ruskom ochranný plot alebo ako to už označili viacerí ukrajinskí experti a média - „Veľký Jaceňukov múr“...

Všetci kritici tohto projektu uvádzajú hlavný negatívny moment: nik nepochybuje o tom, že obrovské prostriedky na budovanie múru sa stratia na účtoch „kompetentných“ – presne tak, ako sa to stalo s prvou várkou financií určených na budovanie tohto „ukrajinsko-čínskeho múru“. Ale nič to: šéf ukrajinskej Pohraničnej služby Petr Cigikal uviedol, že jeho rezort mieni do novodobého „Veľkého čínskeho múru“ investovať 500 miliónov grivien.

Ukrajinské média pripomínajú, že v r. 2015 – 2016 na budovanie „múru“ Pohraničná služba dostala 600 miliónov grivien a napriek tomu práce pokračovali veľmi pomaly a potom boli aj pozastavené z dôvodu „nedostatku finančných prostriedkov“. Peniaze sa jednoducho vyparili... Väčšina ukrajinských médií a analytikov nepochybuje, že sa podobná situácia zopakuje a „Veľký Jaceňukov múr“ nikdy nebude dokončený.

Niektorí experti poukazujú aj na nezmyselnosť samotnej tejto „operácie“: žeby „Veľký ukrajinský múr“ dokázal aspoň na chvíľku zastaviť ruské tanky, lietadla a rakety v prípade obávaného „útoku ruského agresora“? Vysvetľujú, že cieľ tejto „stavby storočia“ je absolútne jasný: je to ďalšia perfektná príležitosť rozkradnúť obrovské finančné prostriedky.   

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,