asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ukrajinský premiér Vladimír Grojsman priznal, že nevie, čo má urobiť s Michailom Saakašvilim a generálny prokurátor ho nemieni zatknúť

 Aktuality

Ukrajinské média stále opakujú, že súčasný Kyjev nevie, čo má robiť s „ničiteľom hraníc“ Michailom Saakašvilim. Ani jeden kompetentný na Ukrajine sa nechce vyjadriť k tejto otázke. Svoju bezradnosť priznal aj samotný premiér Vladimír Grojsman.

19 September
2017 19:55:52

 

Foto: Screenshot YouTube

Povedal to vo svojom vystúpení na tradičnej každoročnej Jaltskej konferencii v Kyjeve: „Neviem, čo treba robiť v podobných prípadoch. Rozumiem, ako treba realizovať reformy, budovať cesty, ale neviem, čo máme robiť s populistami...“ Dodal, že otázku obnovenia ukrajinského občianstva pre Michalila Saakašviliho by mal riešiť súd, je to výlučne kompetencia právnikov a preto nebude komentovať túto situáciu.

Pripomenul, že „nevidel žiadne úspechy Michaila Saakašviliho, keď bol šéfom Odeskej oblastnej administrácie“. Dodal, že Saakašvili je čistý populista a „populizmus zapríčiňuje destabilizáciu krajiny“. Prízvukoval, že nik nemá právo vyvolávať chaos na štátnej hranice a útočiť na príslušníkov ukrajinskej pohraničnej stráže. Podčiarkol, že ani na významnom medzinárodnom fóre – Jaltskej konferencii, a vôbec v médiách netreba venovať veľkú pozornosť podobnému populistovi, ako je Michail Saakašvili.

Generálny prokurátor Ukrajiny Jurij Lucenko povedal, že nepovažuje Michaila Saakašviliho za zločinca, ale varoval ho, aby nepremieňal administratívny spor na politický a nesnažil sa destabilizovať krajinu. Poradil, aby v otázke obnovenia ukrajinského občianstva sa Michail Saakašvili obrátil na súdne orgány.

Podčiarkol, že Michaila Saakašviliho nezatknú a nepošlú do Gruzínska, pretože predsa má trvalý pobyt na Ukrajine. Pohrozil však, že tí ľudia, ktorí prepašovali Gruzínca cez hranicu, určite budú mať problémy s ukrajinskými úradmi.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,