asfasdf ×

NázorObčana.sk

Micho Saakašvili: „„Na Ukrajine budú už iba cintoríny pre tých, ktorí zostali, a letiska pre tých, ktorí budú utekať“

 Aktuality

Včerajší deň Michomajdanu aj napriek vyhláseniam Veľkého vodcu Micha Saakašviliho, že to bude „súdny deň“, bol dosť pokojný. Došlo síce k niekoľkým bitkám s policajtmi, ale boli to iba ojedinelé incidenty.

23 Október
2017 08:07:23

 

Foto: Facebook

Do poludnia sa vôbec nič nedialo. Demonštranti čakali na veľvyslanca Belgicka na Ukrajine, ktorý sa chcel porozprávať s protestujúcimi a zistiť ich ciele. O pol jednej sa pravá ruka Veľkého Micha – David Sakvarelidze priniesol správy, že Alexander Turčinov tlačí na prezidenta Petra Porošenka a žiada rozohnať demonštrantov: straší príkladom zbabelca Janukoviča, ktorý sa bál a váhal pred 3 rokmi a všetko sa skončilo veľkým Majdanom...

O pár minút sa začal avizovaný Veľkým Michom míting. Rečníci žiadali vyhodiť z krajiny oligarchov, ktorí rozpredávajú Ukrajinu, žiadali bojovať proti korupcii. O jednej účastníkov  mítingu pobavila figurína Porošenka, ktorá sa objavila na námestí: figurína mala vrece s nápisom „100 tisíc“. MichoMajdan začal skandovať „Bandu preč!“

Nakoniec pred 14. hodinou sa na pódiu objavil Veľký Micho. Začal tým, že sa mu nepáči názov, ktorým novinári pokrstili akciu, ktorú zorganizoval, - MichoMajdan. Tvrdil, že to vymysleli Porošenkoví ľudia. Potom vykreslil veľmi pochmúrne perspektívy vývoja Ukrajiny v prípade, ak pri moci zostane Porošenko a spol. „Na Ukrajine budú už iba cintoríny pre tých, ktorí zostali, a letiska pre tých, ktorí budú utekať,“ prízvukoval.

Saakašvili požiadal rozohnať Národnú gardu, vysvetlil, že je to iba zbytočná strata peňazí. Potom prítomným porozprával, na aký raj sa premení Ukrajina, keď sa Veľký Micho stane prezidentom: „Ukrajina sa stane súperveľmocou a bude diktovať podmienky Európe,“ prisľúbil. Počas svojho prejavu sa snažil vstaviť niekoľko slov v ukrajinčine, ale stále prechádzal na ruštinu – jazyk „agresora“...    

O pol tretej došlo k menšej potýčke demonštrantov s políciou, ktorá nechcela pustiť na námestie auto poslanca Sergeja Leščenka, ktorý je na strane protestujúcich. O tretej hodine bolo na námestí asi 1000 demonštrantov, ale potom sa začali rozchádzať. Potichu z námestia zmizol aj Veľký Micho.

O pol siedmej večer došlo k novej bitke medzi demonštrantom a policajtom, ktorý nechcel pustiť na námestie istého muža s podozrivým nákladom. V následku bitky policajt mal rozbitú hlavu, spadol na zem a stratil vedomie. Polícia zadržala bitkára a vyšetruje tento incident.

Večer v radoch demonštrantov rozšírili vyhlásenie Veľkého Micha, ktorý trvá na tom, aby akcia pokračovala do začiatku novembra – ešte 1-2 týždni. V radoch protestujúcich neexistuje zhoda – aj kvôli tomu, že meteorológovia varovali, že onedlho Ukrajinu postihne prudké ochladenie. Nájde sa veľa dobrovoľníkom, ktorí len tak, pre nič – za nič budú tvrdnúť na námestí?..

Videá si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

67 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,