asfasdf ×

NázorObčana.sk

Zeman uzatvoril v Rusku zmluvy za viac ako 19 miliárd! Kiska v Mexiku za nula!

 Aktuality

České firmy podpísali počas tohto týždňovej návštevy českého prezidenta Miloša Zemana v Rusku zmluvy, memorandá a dohody až za viac ako 19 miliárd českých korún. Ide o tak významnú návštevu nejakej krajiny, ktorá doposiaľ nemá v histórii ČR obdobu.

27 November
2017 19:03:53

 

Foto: Deník.cz

Ako na margo toho povedal prezident Zväzu priemyslu a dopravy Jaroslav Hanák: „Teší nás vysoké číslo i hodnoty podpísaných dohôd. Ešte nikdy v dejinách nebola tak silná delegácia českých podnikateľov v zahraničí. Je to historický úspech. Medzi 140 firmami sú firmy, ktoré sú špičkami nielen u nás, ale aj vo svete. Je tu prítomné celé spektrum českej ekonomiky.“

V Moskve bolo uzatvorených 10 zmlúv a v Jekaterinburgu ďalšie štyri! Okrem týchto významných kontraktov podpísal český prezident Miloš Zeman v Moskve aj memorandum o vzniku česko-ruského diskusného fóra.

Najvýznamnejšie zmluvy a najväčší objem spolupráce z firiem podpísal a predpokladá Zetor Tractors, ktorý má s ruskou firmou KEMZ v najbližších 4 rokoch v pláne 4 projekty. Ich cena by mala mať hodnotu až 14 miliárd korún! Ďalší významný kontrakt podpísala spoločnosť GE Aviation Czech, ktorá vyrába turbovrtuľové motory, a ktorá uzatvorila zmluvu na servis týchto motorov s ruskou spoločnosťou UZGA zase za 1,4 miliardy korún. Uralský závod z Jekaterinburgu sa tak stane servisným centrom, teda strediskom generálnych opráv turbovrtuľových motorov tejto českej firmy ako pre Rusko, tak pre štáty združené v Spoločenstve nezávislých štátov.

Ďalšie kontrakty s ruskými firmami uzavrela napr. spoločnosť Pragoimex, ktorá bude modernizovať české električky ČKD T-3, spoločnosť Brisk, ktorá bude vyrábať senzory pre ruský automobilový priemysel v ruskom Toljatti, a viaceré ďalšie české firmy.

A teraz si priatelia porovnajte ruskú návštevu českého prezidenta Zemana s Kiskovou návštevou Mexika, ktorý okrem lacných fráz a slov opäť nepovedal a nevybavil nič nové a osožné pre Slovensko. Porovnajte si teda 19 miliardové uzatvorené kontrakty voči prázdnym frázam a nič neznamenajúcim slovám a najmä nulovým výsledkom!

Pretože tým, že Kiska letel do Mexika neurobil pre Slovensko a svoj národ skutočne nič osožné, len minul ďalšie desiatky tisíc euro na návštevu ďalšej krajiny a na svoju osobnú prezentáciu. Osobnosti týchto dvoch štátnikov sú teda absolútne neporovnateľné a z každého z nich srší niečo iné. Zo Zemana charakter, cit pre národ a múdrosť a z Kisku zase zlo, prázdnota a nenávisť. Slováci teda opäť raz nemajú šťastie na svojich politikov a reprezentantov. Na tom ale majú svojou nečinnosťou vinu všetci Slováci, aj keď najmä voliči týchto pseudopolitikov…

Martin Bago

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(40 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,