asfasdf ×

NázorObčana.sk

Služba bezpečnosti Ukrajiny uviedla, že zatkla ruského špióna, ktorý bol šéfom protokolu a tlmočníkom premiéra Vladimíra Grojsmana

 Aktuality

Služba bezpečnosti Ukrajiny uviedla, že včera večer zatkla „vysokopostaveného“ ruského špióna, zástupcu šéfa protokolu a osobného tlmočníka samotného ukrajinského premiéra Vladimíra Grojsmana a sprevádzal ho na všetkých zahraničných cestách.

21 December
2017 19:09:07

 

Foto: Twitter

SBU uviedla, že je to 39-ročný Stanislav Ježov, ktorého zatkli priamo v jeho pracovnej kancelárii. Je obvinený zo špionáže v prospech Ruska. Poslanec z frakcie Blok Petra Porošenka Vadim Denisenko v rozhovore pre ukrajinskú televíznu stanicu 112 Ukrajina prezradil, že SBU už dlhšie sledovala tohto človeka, ktorého podozrievali zo špionáže. „V ostatnom období ho ostro sledovali, pracoval, dá sa povedať, „pod lampou“,“ prízvukoval Vadim Denisenko.  

Stanislav Ježov nielen bol prítomný na všetkých stretnutiach premiéra doma aj v zahraničí, ale tlmočil počas všetkých jeho rokovaní a prekladal jeho dokumenty. Predtým pracoval na ukrajinskej ambasáde v USA a v administrácii prezidenta Ukrajiny. Jeho manželka dodnes má ruské občianstvo. Vlani v máji absolvoval „lustračnú previerku“, ktorú, ako sa uvádzalo v dokumentoch, zvládol perfektne.

Náčelník departmentu kontrarozviedky Služby bezpečnosti Ukrajiny Alexej Petrov pre média porozprával, že Ježov mal prístup, ako povedal, „k veľmi úzkej špecifickej informácii“. Údajne kradol dokumenty, vyzvedal informácie od kolegov, počúval správy a všetky informácie odovzdával ruským tajným službám.

Ukrajinské média informujú, že v súlade s Trestným zákonníkom Ukrajiny Ježovovi hrozí obvinenie z vlastizrady a väzenie do 15 rokov.

Ukrajinská televízna stanica „Priamy“ takto informovala o zatknutí údajného ruského špióna:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,