asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ukrajinský analytik Alexej Kušč: „V súčasnosti netreba myslieť na to, čo sme mali do roku 2013, ale na to, čo v krajine zostane po r. 2020“

 Aktuality

Na začiatku roka mnohí ukrajinskí analytici porovnávajú, čo sa v krajine zmenilo po r. 2013 /pred začiatkom Majdanu/, aká je situácia v súčasnosti a čo môžu obyvatelia tejto krajiny očakávať v blízkej budúcnosti.

09 Január
2018 19:13:08

 

Foto: Facebook

Iba tí najväčší optimisti a niektorí vedúci politici sa domnievajú, že sa situácia onedlho zlepší. Väčšina odborníkov o tom pochybuje. Napríklad, ukrajinský analytik Alexej Kušč vo svojom komentári pre denník Strana /Krajina/ poukázal na to, že iba 5 krajín sveta v priebehu ostatných 25 rokov znížili svoj HDP. Medzi nimi suverénnym „lídrom“ je Ukrajina. Ukrajinský odborník zdôrazňuje, že „svojim pôdohospodárstvom a metalurgiou sa Ukrajina vracia do obdobia „nemého filmu“...

„Počúvame súčasné komentáre o tom, kedy sa Ukrajina môže vrátiť na úroveň r. 2013 a čudujeme sa, aké sú naivné. V tejto súvislosti spomínam na článok analytika Sergeja Korablina, ktorý podrobne zanalyzoval vývoj krajín sveta v priebehu ostatných 25 rokov. Zistilo sa, že za toto obdobie iba 5 štátov znížili svoj hrubý domáci produkt. Je to Ukrajina  (je suverénnym lídrom - 30% prepad), Gruzínsko (pozdravujeme gruzínskych reformátorov!), Moldavsko, Zimbabwe a Stredoafrická republika,“ pripomenul.

„V r. 1990 hospodárstvo Ukrajiny zaostávalo za Čínou iba štvornásobne v tom čase, keď počet pracovnej sily bol 25-násobne menší! Vo svojom článku Sergej Korablin poukázal na to, že v našom štáte panuje „hospodárstvo hasnúceho potenciálu“, ktoré sa spolu so svojim pôdohospodárstvom a metalurgiou vracia do „obdobia nemého filmu“... Vážení, v súčasnosti by sme nemali rozmýšľať o tom, čo sme mali pred rokom 2013, ale о tom, čo sa v krajine zostane po roku 2020,“ zdôraznil v závere svojho komentáru ukrajinský analytik Alexej Kušč.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(14 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,