asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ficov mat Kiskovcom

 Aktuality

Míľniky sorosovskej opozície sa rozsypali, posledná nádej pochody za predčasné voľby.

16 Marec
2018 01:24:38

Šachová partia sa skončila. Fico dal po niekoľkých ťahoch mat. Kiska prehral, opozícia je v šoku, a stále vyzýva ľudí na účasť na pochodoch. Ciele pochodov sa stále menia, najprv to bolo odvolanie Kaliňáka a Gašpara, potom Fica, teraz to bude za predčasné voľby. Pochodujúci budú iste zmätení, lebo už  ani  mnohí nevedia, za čo pochodujú, stále je to niečo nové a dozvedajú sa to až z tribún na pochodoch. Ono už vlastne o tie pochody ani nejde, stačí prísť aj bez pochodu, a čoskoro sa možno budú podávať aj párky s horčicou, ako pred Bonaparte. Zachvíľu dôjdu financie, lebo pochody, či stretávky nedosiahli svoj cieľ  a sponzori odskočia.  Totiž ten míľnik, ktorý vraždou Kuciaka a jeho priateľky Matovič chcel dosiahnuť, sa mu stále vzďaľuje. Miesta vo vláde už mali všetci aktéri podelené, a zrazu hra skončila, Kiska prijal Ficovu demisiu. Pritom bolo zaujímavé sledovať, ako opozičné dámy ako Remišová vyzývali Kisku, aby demisiu Fica neprijal, a vtedy to bolo naozaj ťažké pochopiť, že tí, ktorí demisiu Fica chceli,  ju už zrazu nechcú, lebo nemajú pripravený plán B.  Všetko to obrovské opozičné úsilie zhorelo, Fico si s radosťou vychutnal demisiu, Kiska to prežil s ponížením  a so strachom, že nesplnil misiu, a opozícia s otvorenými ústami prišla o ilúzie a krásne výhliadky na mocenský život v ministerských kreslách. Už ani tie tlačovky nie sú to, čo bývali, záujem novinárov opadá. Čo ďalej?

Opozícia vidí ešte útechu a nádej v pokračujúcich pochodoch. Ale sama musí vidieť, že to je už naozaj koniec ich ambíciám, že je to taká sizyfovská práca. Požiadavky na odvolanie Kaliňáka a Fica už budú pasé, teraz už budú musieť ľudí do ulíc vábiť na predčasné voľby. A to už nebude také jednoduché, lebo predčasné voľby a pieta za Kuciakom a jeho priateľkou, to je sú už dosť odlišné  témy. Vlastne, kto dnes ešte úprimne hovorí o tých vraždách? Tie už dávno zanikli v bojoch o politickú moc. Politická moc je prvoradá, tie čierne kravaty opozičných politikov sú už trápne. Som zvedavý, dokedy ich budú nosiť, hádam až do výhry v parlamentných voľbách. No to sa ich ešte nanosia.

Fotografia, ako Fico podáva Kiskovi demisiu, by mala byť ohodnotená nejakou cenou, minimálne Pulitzerovou. Vystihuje veľa. Podobnosť s togografiou, kde Sobotka podáva demisiu Zemanovi, je čiste náhodná. Na jednej strane víťaz, na druhej porazený.. Fico túto hru tento krát vyhral.  No vie, kto mu zabodol nôž do chrbta, že to boli jeho chránenci, ktorých si za štátne peniaze hýčkal v domnení, že však im dal dosť, aby mu dali pokoj. Nedali mu pokoj, ale ťažko povedať, či, a aké závery z toho Fico vyvodí. Všetko ukáže čas, možno sa s malou nádejou vráti k proslovenskej politike a ustúpi od trepania sa do jadra. Vlastne ak urazil Sorosa, tak u EU stratil dôveru a jadru je chvalabohu koniec.

Hovorí sa, že niečo zlé môže byť aj na niečo dobré. Fico prišiel na to, že ľuďom, ktorým dôveroval, nie sú dôvery hodní, a že keď mimovládky prekrmuješ, to ešte neznamená, že nezaútočia. Opozícia zase ukázala, že ani míľnik vraždy nemusí byť tým, ktorý im dá ministerské kreslá.  Občania, voliči Matoviča, Sulíka a Kollára zistili, že ich vodcovia ešte nemajú na to, aby vládli, a voliči ĽSNS zistili, že volili a budú voliť správne. Tak to počúvam medzi obyčajnými ľuďmi. Lebo špinu za ušami majú aj koaličné aj opozičné strany. A vraj kde sa dvaja bijú, tam tretí vyhráva.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

92 %
(65 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

slavo


Podobné články

TOP články

,