asfasdf ×

NázorObčana.sk

Sorosjugend, „Slušné Slovensko“ a politické kotrmelce na mínovom poli

 Aktuality

Naša mládež živo pripomína tej staršej generácii jej mladosť a udalosti spred 30 rokov, ktoré vyvrcholili šou bábkového divadla 17. novembra 1989 a ktorému nadávajú „nežná revolúcia“.

03 Október
2018 20:43:45

Pravidelné demonštrácie „Slušného Slovenska“ a iných progresívnych, liberálnych a inak zafarbených skupín istú časť verejnosti uvádzajú do rozpakov a pripravuje sa na novú „nežnú revolúciu“, Majdan, chaos a neistotu. Čo sa deje?  Sú to akési politické kotrmelce na mínovom poli. Prečo?   

Priznám sa, už dávnejšie som sa chcel s čitateľmi porozprávať o tých našich nových „Slovenskách“ – Slušnom, Progresívnom a pod. Na jednej strane je to aktuálna téma, na druhej je to stará, ako svet, tendencia, ktorá je dosť nudná, otravná a nezaujímavá, pretože výsledok je vopred známy, a nemá zmysel meditovať na margo toho, aké nezmysly tárajú mladí ľudia, ktorí nemajú skúsenosti a pozerajú sa na svet cez obrazovku notebooku alebo mobilu a vedomosti čerpajú z mainstreamových a slniečkárskych zdrojov.  

Títo Slušní, Progresívni a trochu inak zafarbení sú deťmi mainstreamu a slniečkarov. S materským mliekom nasali otravu, ktorou ich štedro kŕmili našé „slobodné a nezávislé“ média. Teraz si myslia, že zjedli celú múdrosť sveta. Bohužiaľ, sa mýlia, o tomto živote vedia presne toľko, čo trojročné decko v materskej škole. Nepreháňam, vysvetlím to v článku.

Fakt, nechcel som písať na túto tému – je pre mňa nezaujímavá, ako sú nezaujímaví títo mladí cirkusanti, ktorí vedia, čo chcú, iba do určitej hranice, ale keď ich požiadate o konkrétnu ponuku, plán, projekt – budú šomrať iba samé nezmysly. Nechcel som písať, ale tak trochu ma „postrčil“ včerajší článok Ivana Bartoňa „Spolok otrasených demonštroval v Bratislave“ o  pochode Za slušné Slovensko – Nikam neodchádzame! 28. septembra 2018 v Bratislave. Celkom vtipne ho opísal a zdôraznil: „Možno by som to mal brať viac vážne. Ale nedalo sa.“ Je to presne moja reč: rád by som bral vážnejšie aj Slušné, aj Progresívne Slovensko, ale nedá sa... Jednoducho je to amatérsky politický cirkus. Rozmeníme to na drobné.

Je fajn, že mladí ľudia nesedia iba pri počítačoch a v krčmách, ale sa aktívne zapájajú do diania v rodnej krajine – aj do politiky. Je to fajn, bez debaty. Je tu iba malá chybička krásy. Nikto z nás by asi nedovolil pilotovať lietadlo s 200 pasažiermi na palube na trati, povedzme, Bratislava – Washington pilotovi, ktorý ani raz nesedel v lietadle... No a toto je presne naše Slušné, Progresívne a bohvie aké ešte Slovensko. Chceli by pilotovať lietadlo, ale smola – nevedia to. Ani trochu nevedia. Čo to znamená? Že lietadlo havaruje. Chceme to?..

Čo si prajú naši mladí ľudia? Ich požiadavky sú vynikajúce, bezchybné a správne! Vyhnať rozkrádačov z vlády a ministerstiev, nasadiť tam slušných, čestných ľudí a urobiť poriadok. No kto by to nechcel? Ale akým spôsobom, akými metódami, za akú cenu? No a tu sme akurát pri tom, čo konkrétne navrhujú slušní a progresívni. Dokopy nič. Keď ide o konkrétne kroky, riešenia – je to veľká neznáma pre nich. To si na internete, ani v Googli nenašli...  

Vyhnať, zabásiť, odvolať, zrušiť – to vedia. Ale koho dať namiesto korupčníkov, zlodejov, podvodníkov? Uvádzajú nejaké mená? No a tu akosi váhajú, ako sa im nechce prezrádzať mená kandidátov na vládne a ministerské posty. Prečo hneď sú neistí? Viete, že tých, súčasných, treba vyhnať s metlou? Tak povedzte, koho treba dať na ich miesto. A zrazu je ticho. Ak niekto hovorí „a“, mal by povedať aj „b“. Ale slušní a progresívni mlčia.

Viac razy som si zo zvedavosti /aby som takpovediac bol v obraze/ pozrel divadielko slušných a progresívnych počas ich demonštrácií. Tých „okolo stojacích“ som sa pýtal, a koho by teda dali na miesto súčasných korupčníkov a zlodejov. Väčšina odpovedať vôbec nevedela, iní premlmlali zopár mien opozičných lídrov.

V ostatnom mi heslá, vystúpenia a frázy lídrov slušných a progresívnych pripomínajú nášho politického mamuta Jána Figeľa, ktorý sa vrátil z dlhoročného posedenia v Bruselu a sypal iba samé všeobecné heslá: zmeniť, zlepšiť, zmodernizovať, zefektívniť a pod., ale ani jedno konkrétne riešenie. Zvykol si, že v Bruseli treba iba tľachať hocijaké všeobecné frázy – a budeš múdry a vážený politik. Ale na Slovensku treba ponúkať konkrétne riešenia a projekty. Toto Figeľ nevedel a preto nielen padol sám, ale aj rozbil celú stabilnú politickú stranu KDH. Chceme, aby slušní a progresívni podobnými tľachanicami zničili Slovensko?..

Presne podľa Figeľa aj naši progresívni a slušní sypú prázdne všeobecné frázy a heslá: žiadajú zrušiť, odvolať a zavrieť. Ale kde vziať odborníkov, koho a kde umiestniť, ako vyriešiť mnohé problémy – to ani náhodou nevedia. Ako som už písal, občas padli tam nejaké mená opozičných politikov, ktorí ochotne sa zapájajú do protivládnych mítingov a demonštrácií slušných a progresívnych. Fajn, a čo to zmení? Dokopy nič, možno bude horšie.       

Slušní, progresívni, študenti kričia, že sa kradne a podvádza. Majú pravdu? Ale áno. A čo navrhujú? Okrem pár mien opozičných politikov nenavrhli nič. No dobre, nech do vlády pretlačia Sulíka, Kisku, Matoviča, Galka, Ďuriš Nicholsonovú a iných „expertov“. Bude sa menej kradnúť? Sú si istí? Možno sa bude kradnúť ešte viac. Ponúkajú slušní a progresívni nejaké konkrétne východisko, plány, riešenia? Okrem toho, že súčasných treba rozohnať a zabasiť, zatiaľ neponúkli nič.

Tak potom o čom je to všetko? Sú to iba amatérske tľachanice a hra pre publikum. Bohužiaľ, je tu podozrenie, že niektorí mladí ľudia chcú iba byť slávni a o nič iné im nejde. Preto som hovoril, že téma a aktivity slušných a progresívnych sú dosť nudné, otravné a nezaujímavé, pretože neprinesú žiadne pozitívum Slovensku. Možno sa náhodou mladým podarí dostať do vlády súčasnú opozíciu – zmení sa niečo k lepšiemu? Kým tam, hore, nebudú múdri, čestní a rozumní ľudia, nič sa nezmení. Ale slušní a progresívni zatiaľ nenavrhli ani jedného takého kandidáta. Potom sú všetky ich demonštrácie a vášnivé výkriky iba fraška a cirkus.

Pred pár dňami istý náš čitateľ vo svojom komentáre k článku označil slušných a progresívnych za Sorosjugend. Presnejšie a vtipnejšie to sa ani nedá povedať. Slušní a progresívni vychovaní mainstreamom, mimovládkami a liberálnymi a „nezávislými“ politikmi presne skáču, ako babky na špagáte v bábkovom divadle. Značná časť mainstreamu, mimovládok, liberálnych a „nezávislých“ politikov žije zo Sorosových peňazí. Takže musia skákať, ako Soros píska. A spolu so svojim veľkým bossom vychovali mladých, neskúsených  pokračovateľov ich idey – ozajstný Sorosjugend – slušných, progresívnych, liberálnych, slniečkárskych, pestrofarebných a iných.

Zaujímajú slušných a progresívnych skutočné problémy Slovenska, Európy a sveta? Ponúkajú nejaké riešenia, ako znížiť nezamestnanosť, vyriešiť ekologické problémy, otázku migrácie, ako naučiť pracovať rómskych spoluobčanov, ako nepripustiť vojnu v Európe a pod.? Tých problémov sú stovky. Slušných a progresívnych zaujíma iba jedno: rozohnať a zabasiť súčasných, ktorí sa vyhrievajú na slovenskom politickom Olympe. Dievčatá a chlapci, a koho tam dáte? Myslíte si, že poznáte riešenia mnohých problémov? Bola to rétorická otázka...

Preto súhlasím s Ivanom Bartoňom: „Možno by som to mal brať viac vážne. Ale nedalo sa.“ Fakt, ani ja slušných a progresívnych nemôžem brať vážne. Ak pokročia a budú silnejší, ak vyvolajú nový 17. november, ale skôr Sorosov Majdan, jediné, čo dokážu vykonať – urobiť viac škôd pre Slovensko a jeho obyvateľstvo. Ale zatiaľ je to iba mládežnícky politický ochotnícky divadelný súbor. Existuje recept, ako by sa mohli zmeniť k lepšiemu? Existuje. Často ho opakujem vo svojich článkoch: treba rozmýšľať a hľadať objektívne informácie, hľadať a rozmýšľať – aj keď z toho bolí hlava. Ale iné východisko neexistuje.

Chápem, že kričať na námestiach je jednoduchšie, ako rozmýšľať a hľadať informácie. Ak tí študenti ozaj chcú urobiť niečo dobré pre Slovensko, mali by sa zamyslieť, ako na to. Prázdne reči a heslá – to nie je východisko. Namiesto jedných zlodejov, korupčníkov a podvodníkov dajú iných, možno horších – vyhrá Slovensko? Preto zatiaľ tieto pochody a heslá slušných a progresívnych nemôžem brať vážne. Bohužiaľ, zatiaľ sa správajú, ako ozajstný Sorosjugeng vychovaný mainstreamom, slniečkarmi, liberálmi a ostatnými „slušnými a progresívnymi“.

Našťastie, sú aj iní mladí ľudia, ktorí si uvedomujú, kde je sever. Zatiaľ si nerobia reklamu na mítingoch a demonštráciách. Dúfam však, že zaúradujú v správny čas a správne. Podobných mladých ľudí stretávam s každým rokom viac a viac a práve to mi dáva optimizmus, nádej  a vieru, že Slovensko bude mať dobrú budúcnosť, slniečkari a mainstream pominú, ako mamuty, a po dobe ľadovej /Sorosovej, slniečkarskej, mainstreamovej/ prídu aj lepšie časy.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

93 %
(30 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,