asfasdf ×

NázorObčana.sk

Povinná vojenská služba? Čo ste sa zbláznili?

 Aktuality

SNS v útrobách USA. Nestačia americké stíhačky - slovenská krv povinne za záujmy USA. Po výcviku hurá na Rusko.

16 Január
2019 02:27:26

Gajdoš a SNS opäť prekvapili. Začali sa zamýšľať nad povinnou vojenskou službou. Vojakov niet, ani keď ministerstvo neustále zvyšuje benefity pre nových uchádzačov. Donedávna to bolo nejakých 500 € mesačne, a akosi sa nechcelo mladým za tieto peniaze hrať sa na vojakov. Vyše 400 slovenských vojakov, nazvime ich pravým menom, žoldákov, bojuje na rôznych misiách NATO po celom svete. Ale tí dostávajú dobrý plat a dúfajú, že sa i napriek rizikám vrátia domov, čo sa väčšinou podarí. Ruská ruleta za peniaze s tým, že sú mimo domova a bojujú na strane NATO za „hodnoty“ USA a EU. Tie hodnoty však málokto vie definovať presne, je to taký abstraktný pojem, ktorý však politicky nekorektne znamená len dve veci – peniaze a moc.

SNS ide nakupovať americké stíhačky,  3D radary, delá, tanky... Všetko najlepšie americkej a NATO výroby.  Ale načo sú zbrane, keď niet vojakov?  A tak SNS vymyslela  obnoviť povinnú vojenskú službu. Budú zbrane a budú vojaci. Ale najprv treba rozvíriť celospoločenskú diskusiu, nech v tom nie sú sami.

Občanov SNS opäť rozdelila na dva tábory. Jedni sú za, druhí proti.  Tí za tvrdia, že vojna urobí z chlapca chlapa. Je zaujímavé, že to tvrdia hlavne ženy, ktoré na vojne neboli.  Žijú však v nostalgii a v spomienkach na synov, bratov, manželov, ktorí v minulosti povinnú vojenskú službu absolvovali. Vtedy pred prevratom v 89. roku trvala vojenčina aj 2 roky, neskôr to bol rok. V tom čase vojaci prisahali vernosť  pracujúcemu ľudu:


„Ja, občan československej socialistickej republiky, vedomý si svojej čestnej vlasteneckej povinnosti, prisahám pred bojovou zástavou vernosť pracujúcemu ľudu vedenému Komunistickou stranou Československa.

Sľubujem, že budem vojakom statočným a disciplinovaným, že budem dôsledne a iniciatívne plniť ustanovenia vojenských poriadkov, rozkazy veliteľov a zachovávať vojenské tajomstvo. Svedomité sa budem učiť ovládať vojenskú techniku a zbrane, zverené mi pracujúcim ľudom, a pripravovať sa na boj, aby som mohol na rozkaz prezidenta a vlády československej socialistickej republiky Čo najlepšie brániť svoju rodnú vlasť a jej socialistický poriadok proti každému nepriateľovi.

Na obranu socializmu som vždy pripravený stáť pevne v radoch ozbrojených síl Československej socialistickej republiky po boku Sovietskej armády i armád ostatných socialistických krajín v boji proti jeho nepriateľom a nasadiť i svoj Život na dosiahnutie víťazstva.

Tak prisahám!“

A ako by vyzerala prísaha teraz?

„Ja, občan Slovenskej  republiky, vedomý si svojej čestnej vlasteneckej povinnosti, prisahám pred bojovou zástavou NATO vernosť veleniu NATO, vedenému rozkazmi z USA.

Sľubujem, že budem vojakom statočným a disciplinovaným, že budem dôsledne a iniciatívne plniť ustanovenia vojenských poriadkov, rozkazy veliteľov a zachovávať vojenské tajomstvo. Svedomité sa budem učiť ovládať vojenskú techniku a zbrane, zverené mi  Slovenskou národnou stranou, a pripravovať sa na boj, aby som mohol na rozkaz velenia NATO  čo najlepšie  bojovať proti každému nepriateľovi.

Na obranu kapitalistickej demokracie  som vždy pripravený stáť pevne v radoch ozbrojených síl Slovenskej republiky po boku NATO v boji proti jeho nepriateľom a nasadiť i svoj život na dosiahnutie víťazstva.

Tak prisahám!“

Možno by nová prísaha vyzerala inak, ale podstata by platila.  Anglosasi sa chystajú na vojnu s Ruskom, a ich životy sú cenné. Najlepšie je proti Rusom poslať do prvých šíkov podradnú rasu, podľudí, ako napr. Slovákov. Najprv ich treba vyzbrojiť ich zbraňami, na ktoré aj radi požičajú, lebo obchod je obchod. A potom ich poslať na frontu, a zdiaľky sa pozerať, ako sa medzi sebou bijú.

To je prvý dôvod, prečo nie vojenskej základnej službe. Nebudeme predsa vychovávať slovenských chlapcov ako potravu pre ruské delá, tanky, lietadlá, za cudzie záujmy a bojové naladenie mnohých našich politikov a médií.

Po druhé, v tejto dobe si myslieť, že základná vojenská služba vychová z chlapcov vlastencov, je utópia. Zvlášť, keď má ministerstvo obrany pod patronátom SNS. Už vidíme, ako miesto politických školení, ktoré za socializmu robili komunisti, chodia po posádkach aktivisti typu Smatana, Hríb, Benčík, redaktori zo Sme a N denníka, vojnoví štváči a rusofóbi ako Dzurinda, Šebej, Bugár, Kiska, Lajčák, atď., aktivisti z Globsecu  a iných zoskupení a vymývajú chlapcom mozgy v duchu nenávisti k Rusku, láske k NATO, láske k EU, multikulturizmu, genderizmu a iným nezmyslom. V tejto dobe vojenská základná služba môže urobiť z chlapca len vymletého rusofóbneho slniečkára, a nie chlapa – vlastenca.

Po tretie, za socializmu mali chlapci poväčšine pri nástupe na vojenskú službu už dohodnutú prácu, do ktorej sa po výkone vojenskej služby vrátili, alebo sa rýchlo bezproblémovo zamestnali. Nebola totiž nezamestnanosť a celková sociálna starostlivosť bola na úplne inej úrovni ako dnes. To si ako predstavuje SNS, že po škole, či už strednej, či vysokej, chlapec odíde na vojenskú službu, skončia tým aj jeho problémy? A čo ak potrebuje živiť svojich nezamestnaných, či chorých rodičov? Čo ak si musí platiť svoje účty, nebodaj hypotéky, pôžičky? SNS to zariadi? Po návrate zo základnej vojenskej služby, kto takého mládežníka zamestná, ktorý stratil kontakty so zamestnávateľmi, so svojou profesiou? Nehrozí mu, že ostane nezamestnaný bezdomovec?

Po štvrté, ak si myslíme, že povinnou základnou vojenskou službou odstránime sociálnu nerovnosť medzi chlapcami, že umravníme tých namyslených z bohatých rodín, tak sa veľmi mýlime. Detičky, lepšie povedané ich rodičia z vyššie postavených rodín, iste vymyslia spôsob, ako sa základnej vojenskej službe vyhnúť. Nakoniec sa stane, že základná vojenská služba sa bude týkať len chlapcov zo sociálne slabších rodín a tých, ktorí nemajú toľko konexií a peňazí, aby sa jej mohli oblúkom vyhnúť. To bude tá spravodlivosť pre všetkých.

Základná vojenská služba – možno áno, ale to najprv musíme vystúpiť z NATO, aby naši vojaci nemuseli umierať za jej záujmy. Nemáme žiadneho nepriateľa, ktorý by nám hrozil. Rusko nie je náš nepriateľ, ale je cieľ budúcich intervencií NATO, je to len otázka času. Preto neprelejme slovenskú krv za cudzie záujmy. Ani jeden ľudský život za to nestojí.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

90 %
(59 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:
strelec, 21.01.2019, 00:05:12 2 1
Američanov treba poslať domov,zrušiť NATO a potom treba rozpustit armadu SR,nech uz idu v živote konecne robit nieco užitočné pre Slovensko,lebo doteraz na nom len parazituju!
tivodul, 18.01.2019, 00:51:04 5 1
Čo rozvrátia nech aj spravujú vlastnými deťmi na bojiskách. Každá vojna je zlyhanie politikov. Organizovanie vojen je záujmom vzájomne previazaných politikov a výrobcov - predajcov zbraní. Vojnové dlhopisy a akcie vojenskopriemyselného komplexu vždy boli výnosné - smrť "hrdinov" je doprovodný "jav". Humanizovaná "vojna" je na ekonomickom poli vojsko nieje potrebné.
  • 1

O autorovi

slavo


Podobné články

TOP články

,