asfasdf ×

NázorObčana.sk

Jalal Suleiman o Marošovi Šefčovičovi: „Je to bruselský úradníček a Slovensko je pre neho len kamienkom v mozaike životných úspechov“

 Aktuality

Pred prezidentskými voľbami na našej politickej scéne sa rozohrávajú zaujímavé šachy. Vytvárajú sa koaličné „skupinky“, istí kandidáti naznačujú, že sa vzdajú v prospech iných uchádzačov, niektoré strany menia svoju stratégiu.

01 Február
2019 06:22:40

SNS z ničoho nič si rozmyslela postaviť vlastného kandidáta. SMER-SD namiesto Miroslava Lajčáka, na ktorého je nabrúsená väčšia časť Slovákov, do predvolebných pretekov posiela Maroša Šefčoviča.

Mnohí analytici a obyčajní občania sa však domnievajú, že žiaden rozdiel medzi Lajčákom a Šefčovičom nie je. Myslia si, že nie je to vhodný kandidát. Podobný názor majú dokonca aj viacerí predstavitelia ľavice, poukazujú na to, že Šefčovič /ako aj Lajčák/ nie je žiaden ľavičiar. Rovnaký názor má aj skutočný ľavičiar, podpredseda Komunistickej strany Slovenska Jalal Suleiman, ktorý na svojej facebookovej stránky „roztrhal na kusy“ kandidatúru Maroša Šefčoviča. Považuje ho za karieristu a „človeka Bruselu“ a nie vlastenca.

„Ak mám závidieť eurokomisárovi Marošovi Šefčovičovi niečo okrem jeho doterajšej výplatnej pásky s mastnou sumou, tak je to maximálne to, že v jeho mene sú až štyri mäkčene a ja nemám ani len jeden. Tento kariérny diplomat nie je diplomatom z vlastnej vôle. Koná iba za podpory strany, ktorej je členom. i keď to dnes popiera. Za posledných cca 20 rokov vždy svoje šplhúnstvo v oblasti diplomacie využíval len v zahraničí. Keď prehral bitku v rámci európskych "socialistov" o post predsedu Európskeho komisariátu, zvolil kandidatúru na funkciu prezidenta Slovenskej republiky. Keď voľby nevyhrá, nič sa nedeje, vráti sa späť do Bruselu,“ predpokladá Jalal Suleiman.


„Drahí ľavičiari a vlastenci... Tento človek nie je žiadny ľavičiar! Pripomína mi karieristických komunistov z konca osemdesiatych rokov, neveriacich v ideu socializmu. Pre nich bola KSČ iba akýmsi rebríkom, po ktorom mohla ich budúcnosť stúpať strmo nahor, a ktorých si často verejnosť mýli s komunistami, presvedčenými o rýdzo ľavicových ideách.


Je to bruselský úradníček a Slovensko je pre neho len kamienkom v mozaike životných úspechov. Nie je ľavičiarom aj preto, že som ho nikdy nepočul rozprávať o ľavicových hodnotách. Aké obozretné... Moja dobre mienená rada? Nenechajte sa zmiasť!“ upozorňuje.  


„Ak si položíme zdanlivo absurdnú otázku, aký je rozdiel medzi Marošom Ševčovicom, Miroslavom Lajčakom, Andrejom Kiskom, či podobnými sluhami cudzích mocenských síl, zistím, že v ničom sa neodlišujú. U tohto kandidáta nás zaráža, že vďaka podpore Smeru sa bude hrať na ľavicového kandidáta, ktorý bude ešte viac devalvovať hodnoty lavice na Slovensku. Ja len dúfam, že pán Šefčovič neprejde do druhého kola. Nepomôžu mu ani hlasy strany Smer - SD. Aspoň sa domnievam. Väčšina voličov Smeru je založená vlastenecky a relatívne sociálne. My v to môžeme len veriť, hoci ich favoriti z ich naivity skôr ryžujú. Ak sa budú držať týchto postojov, Maroš Šefčovič nebude tým, koho v prezidentských voľbách podporia. O dva týždne sa dozvieme, koho NR SR zaregistrovala ako právoplatného kandidáta,“ uzatvára svoj komentár Jalal Suleiman.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(25 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,