asfasdf ×

NázorObčana.sk

Čo prekáža Harabínovi na Kotlebovi?

 Aktuality

Kedy sa stal Harabín vlastencom? Harabín nechce Kotlebu, chce len jeho voličov. Čo musí urobiť Kotleba, aby sa stal v očiach Harabína dôveryhodným partnerom?

30 Október
2019 17:55:16

Š. Harabín sa poslednú dobu pasoval za vlastenca. Neviem, kedy dospel k názoru, že je vlastenec, ale sa mi zdá, že v okamihu, ako sa rozhodol kandidovať na prezidenta. Dovtedy som o jeho vlastenectve ani nechyroval, hoci som sa v časoch kreovania samostatného Slovenska pohyboval medzi vlasteneckými silami v pozícií redaktora pronárodného týždenníka. O Š. Harabínovi ako vlastencovi však nikdy nepadlo ani slovo, ani on sám sa nijako v tejto téme nevyjadroval, nepísal články, nestretával sa. Zato sme ho často mohli vidieť v Smotánke na Markíze.

Doba sa však zmenila, a máme medzi nami novopečeného vlastenca, ktorý dokonca založil vlastnú stranu s názvom Vlasť. Už len uveriť tomu prerodu a prestať si pokútne myslieť, že je to len ďalšia pasca na odlákanie Kotlebových voličov, na čo sa v minulých voľbách hodil B. Kollár zo  Sme Rodina. B. Kollár však už melie z posledného, ani famózne schôdzky s Le Pen a Salvinim mu pred EU voľbami nepomohli, a tak sa začal opäť, ako už niekoľkýkrát predtým, spojovať s liberálnym krídlom. To sú názorové turbulencie, však? No topiaci sa aj slamky chytá, a treba využiť poslednú možnosť čo to uchmatnúť z delenia koláča, ak by sa k moci dostali liberáli.

Ale vráťme sa k vlastencovi Š. Harabínovi. Ten vie, čo chce, ale súčasne ešte nevie, s kým by to mal dokázať. Tuší, že Kotlebova strana je jeho najväčšou konkurenciou, a on sám nemá až taký čistý štít. M. Kotlebu berie ako nutné zlo a často sa ešte nedávno vyjadroval, že Kotleba je extrémista, čím sa zaradil k vyjadreniam predsedníčky Národnej Koalície S. Vorobělovej,  či predsedu SNS A. Danka.  Takéto vyjadrenia však boj o Kotlebovho voliča sťažujú, čiže v poslednej dobe už Š. Harabín  po dlhom uvažovaní vyhlásil, že M. Kotleba fašista nie je, i keď obaja majú rozdielne názory.

Čo je však ten hlavný rozdiel medzi Kotlebom a Harabínom? Nezdieľajú spoločných priateľov, a to hlavne v Knessete. Ak si dobre pamätáme, už druhá cesta Š. Harabína do Izraela ako ministra zahraničných vecí vyústila do toho, že po návrate sprísnil trestnú sadzbu za popieranie holokaustu a vytvoril Protiextrémistický zákon, ktorý ešte „zveľadila“ L. Žitňanská do podoby náhubkového zákona, trestajúceho za iný názor. Priateľov v Knessete má aj predseda SNS A. Danko, ktorý taktiež po návrate z Izraela stál za schválením Zákona o antisemitizme, ktorý povyšuje židovský národ nad národ slovenský.  Aká to náhoda a aké to srdečné priateľstvá!

M. Kotleba ešte v Knessete nebol, a nemá tam spoločných priateľov. M. Kotleba ešte neklopal hlavou o Múr nárekov, ako to už urobili mnohí aj naši politici. M. Kotleba ešte neprišiel z Izraela s nápadom, ako viacej udupať Slovákov nejakým novým protislovenským zákonom. Jednoducho povedané, M. Kotleba ešte nie je etablovaný v tej správnej skupine, neplní jej pokyny a nespovedá sa jej zo svojich činov,  ešte nenosil jarmulku a neštudoval Talmud, čiže nie je ten pravý a vyvolený na spoluprácu. Len čo povedia Š. Harabínovi jeho priatelia v Knessete na to, že sa bratríčkuje s nie ich priateľom? Bude pozvánka na koberček, alebo nebodaj trest?

Jednoducho povedané celkom na záver. Ak chce byť M. Kotleba dôveryhodným, rovnocenným partnerom Š. Harabína, metaforicky povedané, musí sa nechať obrezať.  Možno by mu stačilo zabehnúť do Knessetu a stať sa spoločným priateľom. So všetkým, čo to prináša, s výhodami, i nevýhodami, ale iste s domácimi úlohami. Pravdaže, spolupatričnosť by musel dokázať nejakým veľkolepým  činom. Napr. iniciovať Zákon povinnej chlapčenskej  obriezke. Potom vysoko stúpne Kotlebov koaličný potenciál.

A spolupráca „národných“ síl v „prospech“ Slovenska na „vlasteneckom“ základe  bude môcť bezproblémovo začať.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

87 %
(31 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

slavo


Podobné články

TOP články

,