asfasdf ×

NázorObčana.sk

Skvelý koláč s posýpkou z hnedého cukru

 Aktuality
  • Odpaľované venčeky: Veľmi obľúbená maškrta, pravdupovediac, nepoznám nikoho, kto by túto dobrotu odmietol...
  • Ako začať so zdravým stravovaním?: S blížiacim sa záverom roka si začíname uvedomovať, že predsavzatie, ktoré sme si začiatkom roka dali, už nedokážeme reálne splniť. Väčšina ľudí si dáva také predsavzatie, že sa pokúsi schudnúť nejaké kilogramy a vypracuje sa na požadovanú váhu....
  • Kysnuté cesnakové trojuholníky: Kto obľubuje cesnak, určite sa do nich zamiluje. Tak ako ja :) ...
  • Sunquick rezy: Ak máte chuť na niečo sladké no zároveň svieže, určite vyskúšajte tieto rezy. Sú božské. ...
  • Mäkkučké žemle: Najlepšie žemličky, vhodné na prípravu hamburgrov, alebo len tak na raňajky s obľúbenou oblohou. ...

Tento koláčik sa výborne hodí ku káve, či čaju a taktiež k aktuálnemu počasiu ;) Nenáročný, pomerne rýchlo hotový a chutný...

25 November
2014 21:50:16

KOLÁČ  S  POSÝPKOU  Z  HNEDÉHO  CUKRU

POSÝPKA  Z  HNEDÉHO  CUKRU:

3/4 hrnčeka polohrubej múky

1 lyžička mletej škorice

1 lyžička mletého ďumbiera

1/3 hrnčeka hnedého cukru

1/3 hrnčeka na kúsky posekaného masla izbovej teploty

CESTO:

1/2 hrnčeka zmäknutého masla

3/4 hrnčeka kryštálového cukru

1 lyžička vanilkového extraktu

2 veľké vajcia izbovej teploty

1 1/2 hrnčeka polohrubej múky

1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku

1/4 lyžičky soli

1/4 hrnčeka mlieka

POSÝPKA  Z  HNEDÉHO  CUKRU:

Múku, škoricu a ďumbier preosejeme do stredne veľkej misy. Primiešame hnedý cukor. Šľahačom na cesto primiešame maslo a vypracujeme zmes pripomínajúcu hrubšie omrvinky. Masu stlačíme do kĺbka, zabalíme do plastickej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.

KOLÁČ:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Okrúhlu formu na pečenie s odnímateľným dnom s priemerom 25 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vo veľkej mise vyšľaháme elektrickým mixérom zapnutom na stredný rýchlostný stupeň maslo s cukrom a vanilkovým extraktom na hladkú penu. Po jednom pridáme vajcia, každé dobre zašľaháme do zmesi. Mixér prepneme na nižšiu rýchlosť a do cesta striedavo primiešame múku s kypriacim práškom, soľ a mlieko. Vymiešané cesto prelejeme do pripravenej formy na pečenie. Mrvenicu nahrubo nastrúhame na cesto. Pečieme 35 - 45 minút alebo dovtedy, kým špáradlo vpichnuté do stredu cesta nezostane po vytiahnutí čisté. Koláč necháme asi 10 minút chladnúť vo forme. Uvolníme bočnú časť formy a necháme ho celkom vychladnúť.

Koláč s priemerom 25 cm

Príprave: 20 minút + 30 minút na vychladenie mrvenice

Pečenie: 35 - 40 minút

Stupeň obtiažnosti: 1

Trvanlivosť: 2 dni

Prajeme dobrú chuť cheeky

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(5 hodnotení)
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

Kikoi


Podobné články

Ako začať so zdravým stravovaním?

 

S blížiacim sa záverom roka si začíname uvedomovať, že predsavzatie, ktoré sme si začiatkom roka dali...

📅09.10.2019 0 537x 👤PRclanky

Kysnuté cesnakové trojuholníky

 

Kto obľubuje cesnak, určite sa do nich zamiluje. Tak ako ja :) ...

📅04.01.2019 0 1504x 👤Lucka

Sunquick rezy

 

Ak máte chuť na niečo sladké no zároveň svieže, určite vyskúšajte tieto rezy. Sú božské. ...

📅04.01.2019 0 3112x 👤Lucka

Mäkkučké žemle

 

Najlepšie žemličky, vhodné na prípravu hamburgrov, alebo len tak na raňajky s obľúbenou oblohou. ...

📅04.01.2019 0 1675x 👤Lucka
,