asfasdf ×

NázorObčana.sk

Losos na masle s bylinkami.

 Aktuality

Ponúkam osvedčený úplne jednoduchý, ale veľmi chutný recept. Jeho príprava je rýchla, nenáročná a výsledok perfektný.

18 Január
2015 20:29:30.000000

Čo potrebujete:  filety z lososa, hladká múka, maslo, zmes byliniek- bazalka, oregáno, tymián, majoránka, soľ.

Ako treba postupovať? 

        Umyté a osušené filety si jemne nasolíte. Na tanier si vysypete hladkú múku a do nej pridáte bylinky. Ak ich máte čerstvé posekáte ich na drobno- je to zmes bazalky, oregana, tymiánu a majoránky. V prípade, že nemáte čerstvé bylinky použite sušené. Bylinky dobre premiešajte s hladkou múkou a obaľte v nej osolené filety lososa. Na panvicu dajte maslo, keď je rozpustené pridajte obalené filety z lososa a opražte po oboch stranách. Potom pridajte 2 dcl vody a nechajte asi 15 až 20 minút podusiť. Dávajte si pozor, aby sa Vám voda úplne neodparila a lososa ste si nepripiekli. Preto ak treba tak ho ešte trochu podlejte vodou, ale nie tak aby Vám v nej losos plával. Všetko s mierou. Podávajte s uvarenými zemiakmi alebo opečenými zemiakmi. Môžete dať na lososa plátky citrónu, a pripraviť si k tomu chutný zeleninový šalát. Môžete a nemusíte. Takto pripravený losos proste skvele chutí, je šťavnatý, nie je vysušený a určite Vaše kulinárske umenie ocenia aj Vaši stravníci.

Prajem Vám dobrú chuť.

Foto: recepty.vareni.cz

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

dadinka1967


Podobné články

TOP články

,