Ponúkam osvedčený úplne jednoduchý, ale veľmi chutný recept. Jeho príprava je rýchla, nenáročná a výsledok perfektný.
Čo potrebujete: filety z lososa, hladká múka, maslo, zmes byliniek- bazalka, oregáno, tymián, majoránka, soľ.
Ako treba postupovať?
Umyté a osušené filety si jemne nasolíte. Na tanier si vysypete hladkú múku a do nej pridáte bylinky. Ak ich máte čerstvé posekáte ich na drobno- je to zmes bazalky, oregana, tymiánu a majoránky. V prípade, že nemáte čerstvé bylinky použite sušené. Bylinky dobre premiešajte s hladkou múkou a obaľte v nej osolené filety lososa. Na panvicu dajte maslo, keď je rozpustené pridajte obalené filety z lososa a opražte po oboch stranách. Potom pridajte 2 dcl vody a nechajte asi 15 až 20 minút podusiť. Dávajte si pozor, aby sa Vám voda úplne neodparila a lososa ste si nepripiekli. Preto ak treba tak ho ešte trochu podlejte vodou, ale nie tak aby Vám v nej losos plával. Všetko s mierou. Podávajte s uvarenými zemiakmi alebo opečenými zemiakmi. Môžete dať na lososa plátky citrónu, a pripraviť si k tomu chutný zeleninový šalát. Môžete a nemusíte. Takto pripravený losos proste skvele chutí, je šťavnatý, nie je vysušený a určite Vaše kulinárske umenie ocenia aj Vaši stravníci.
Prajem Vám dobrú chuť.
Foto: recepty.vareni.cz