asfasdf ×

NázorObčana.sk

Šťavnatý koláč z jedného vajca.

 Aktuality

Potrebujete rýchly a spoľahlivý koláč pre nečakané návštevy? Vyskúšajte tento úplne jednoduchý recept, Určite máte doma porcelánovú šálku na čaj , tak ju využite aj týmto netradičným spôsobom.

27 Január
2015 20:25:13

Ani Vás nebaví stále presné váženie surovín na prípravu koláčov? Tak skúste túto šálkovú techniku.

Čo potrebujete? 

1  celé vajce, 1 šálka práškového cukru, 2 šálky hrubej múky, 1 šálka marhuľového lekváru, maslo veľké ako vajíčko, ktoré použijete, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 polievková lyžička kakaa, dobrá hrsť mletých orechov, 1 polievková lyžička rumu, 1 šálka plnotučného mlieka, postrúhaná kôra z polovičky citróna a pol balíčka hrozienok.

Ako postupovať?

    Vyberiete si z chladničky maslo a necháte ho ustáť na izbovú teplotu, potom ho dobre vymiešate, pridáte vajíčko, práškový cukor, hrubú múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté orechy, marhuľový lekvár, rum, hrozienka a postrúhanú citrónovú kôru. Ak budete mať zmes dobre vymiešanú pridáte plnotučné mlieko. Opäť dobre zamiešate. Plech dokonale vymastíte maslom alebo herou, vysypete jemnou vrstvou hrubej múky a dáte do vyhriatej rúry približne na 170 C.. Keď budete cítiť krásnu vôňu koláča, skontrolujte ho, či je už upečený. Môžete do neho pichnúť vidličkou. Ak sa nelepí, tak už je upečený. Zaneprázdnenejšie gazdinky môžu koláč po vychladnutí pokrájať a dať na misu. Tie kreatívnejšie môžu poliať upečený koláč vrstvou čokolády, ktorú si pripravia vo vodnom kúpeli, kde miešajú čokoládu na varenie s kúskom masla. 

Prajem Vám dobrú chuť. 

Foto: varecha.pravda.sk

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

53 %
(19 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

dadinka1967


Podobné články

TOP články

,