Radi pečiete a neradi vážite? Tak pre Vás je určený jednoduchý a chutný koláč, vhodný aj na tieto horúce letné dni.
Rozpis: 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček kyslého mlieka- acidofilné alebo zakysanka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 celé vajce, 1 celý prášok do pečiva, drobné sezónne ovocie.
Príprava:
Do misky postupne pridávame hrubú múku, polohrubú múku, kryštálový cukor, kyslé mlieko, olej, rozklepnuté vajíčko a prášok do pečiva. Potom všetky uvedené suroviny dôkladne premiešame a vymiesime na hladkú hmotu. Vylejeme na plech, ktorý sme si predtým pretreli olejom a vysypali trochou hrubej múky. Na vyliatu hmotu kladieme umyté drobné ovocie/ ríbezle, maliny, čučoriedky/. Dáme piecť do rúry na 190 C a upečieme do zlatista. Koláč necháme vychladnúť a potom ho narežeme. Hrnček, ktorý použijete , by mal mať cca 200 ml, to je štandardný hrnček a suroviny sa tam dávajú skoro povrch až na ten olej, ktorý je len v polovičke hrnčeka. Prajem Vám dobrú chuť.
Foto: www.minibazar.sk