asfasdf ×

NázorObčana.sk

Krehký jablkový koláč

 Aktuality
  • Odpaľované venčeky: Veľmi obľúbená maškrta, pravdupovediac, nepoznám nikoho, kto by túto dobrotu odmietol...
  • Ako začať so zdravým stravovaním?: S blížiacim sa záverom roka si začíname uvedomovať, že predsavzatie, ktoré sme si začiatkom roka dali, už nedokážeme reálne splniť. Väčšina ľudí si dáva také predsavzatie, že sa pokúsi schudnúť nejaké kilogramy a vypracuje sa na požadovanú váhu....
  • Kysnuté cesnakové trojuholníky: Kto obľubuje cesnak, určite sa do nich zamiluje. Tak ako ja :) ...
  • Sunquick rezy: Ak máte chuť na niečo sladké no zároveň svieže, určite vyskúšajte tieto rezy. Sú božské. ...
  • Mäkkučké žemle: Najlepšie žemličky, vhodné na prípravu hamburgrov, alebo len tak na raňajky s obľúbenou oblohou. ...

Poznáte ten slastný pocit, ak sa Vám koláč rozplýva priamo na jazyku? Tak neváhajte a vyskúšajte tento jenoduchý a na suroviny nenáročný recept. Výsledný efekt Vás príjemne prekvapí.

02 Január
2016 09:25:50

Rozpis surovín:

400 g hladkej múky, 250 g masla, 120 g práškového cukru,2 vajcia,dva balíčky vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, asi 7 jablk, počet závisí od velkosti jablčka.

Postup:

Vystihnete si z papiera na pečenie obldžník v tvare plechu na pečenie. Na dosku si dáte  preosiatu hladkú múku, pridáte maslo pokrájané na kúsky. Nezabudnite si maslo vybrať dostatočne dopredu z chladničky, aby bolo mäkké a mohli ste s ním v pohode pracovať. Potom pridajte práškový cukor, prášok do pečiva, vajíčka. Vytvarujete vláčne cesto, ktoré rozdelíte na dve  rovnaké časti. Prvú časť cesta si rozložíte na vystrihnutý papier na pečenie a rozvalkáte po celej jej ploche. Na rozvaľkané cesto dáte plnku, ktorú ste si predtým pripravili z ostrúhaných jablk zmiešaných s vanilkovým cukrom. Rozotriete ju po celom povrchu cesta v rovnomernej vrsve. Papier s cestom a plnkou prenesiete na plech. Z druhej časti cesta si vytvoríte valček, z ktorého bude postupne krájať kusky a šúlaním si vytvoríte dlhšie valčeky, ktoré v tvare mriežky dáte na vrchnú vrstvu koláča. Potom dáte do rúry, ktorú se si predtým vyhriali na 2000 C a pečiete do zlatista. Potom vyberietekoláč z rúry, necháte vychladnúť na plechu . Vychladnutý koláč nakrájate na pekné štvorčeky alebo obdlžníčky. Pre tých, ktorí majú radšej sladšie koláče, môžu si ho potom ešte posypať vanilkovým cukrom.

Želám Vám dobrú chuť.

Foto:varecha.sk

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

dadinka1967


Podobné články

Sunquick rezy

 

Ak máte chuť na niečo sladké no zároveň svieže, určite vyskúšajte tieto rezy. Sú božské. ...

📅04.01.2019 0 3112x 👤Lucka

Mäkkučké žemle

 

Najlepšie žemličky, vhodné na prípravu hamburgrov, alebo len tak na raňajky s obľúbenou oblohou. ...

📅04.01.2019 0 1675x 👤Lucka

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,