asfasdf ×

NázorObčana.sk

Mäkkučké žemle

 Aktuality

Najlepšie žemličky, vhodné na prípravu hamburgrov, alebo len tak na raňajky s obľúbenou oblohou.

04 Január
2019 14:04:33
3 PL teplého mlieka 200ml teplej vody 1 balíček sušeného droždia 2,5 PL cukru 1,5 ČL soli 1 vajce 3 šálky hladkej múky 1/3 šálky hladkej chlebovej múky 2,5 PL mäkkého masla. Mlieko, vodu, droždie, soľ, cukor a vajce premiešame. Pridáme obe múky. Miesime mixérom s hnetacími hákmi asi 15 minút. V polovici miesenia pridáme maslo. Cesto preložíme do vymastenej misy a zakryjeme fóliou. Necháme vykysnúť 2 hodiny na teplom mieste. Po vykysnutí ho rozdelíme na 8 častí a vyformujeme žemle, ktoré premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme opäť kysnúť 1-2 hodiny. Po vykysnutí natrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme pri 200°C asi 15 minút dozlata. Dobrú chuť :)

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

Lucka


Podobné články

TOP články

,