asfasdf ×

NázorObčana.sk

V nominácií chýba Šatan, raz to prísť muselo

 Aktuality

Najväčšia hokejová udalosť ešte ani nezačala a média sú už plné toho, kto mohol a kto nemusel ísť na olympiádu reprezentovať Slovensko v hokeji.

08 Január
2014 09:48:00

Žiaľ, pred nomináciou sa väčšina ,,trénerov“ smiala, že tréner Vůjtek zoberie do tímu aj veterána Šatana. Včera prišla nominácia bez tohto mena. Kto nám chýba v tíme? Práve dlhoročný kapitán, ktorý v posledných mesiacoch žal kritiku zo všetkých strán. Téma číslo jedna pár mesiacov dozadu: ,,Šatan ide do Slovana, chystá sa na olympiádu?“ Hráč, ktorý nehral celý rok, okrem MS 2013 dal hneď v prvom stretnutí najavo, že hokej hrať vie aj po roku pauzy.

Komentáre fanúšikov na jeho adresu boli tiež nie veľmi jasné. Dlhoročný kapitán, všetky úspechy, pri ktorých bol vyvolávajú nostalgiu nejednému hokejovému ,,maniakovi“. Práve tréner a jeho tím mali pri tomto mene azda najviac vrások na čele. Neúspech s veteránom by sa komentoval ako neúspech slepoty kompetentných, ktorí si len náhodou nevšimli, že Šarky rok nehral. Teraz nominácia bez neho vyvoláva neistotu, nakoľko strojca a piedestál hokejových úspechov zostáva doma.

Treba, ale pripomenúť, že práve tréner Vůjtek prišiel na Slovensko s jasným plánom od vedenia slovenského hokeja: Omladiť tím a priniesť ho tam, kam patrí. Pomerne ťažkú skúšku absolvoval, hneď v premiére, keď musel tím a hráčov, ktorých nepozná doviesť do ôsmeho miesta v hodnotení IIHF, inak by o olympiádu bojoval v baráži. Výsledok je dobre známy starci dali skúsenosti, mladí rýchlosť a bolo z toho striebro na MS 2012.

Hokejová krajina, ako sa zvykneme volať má veľa ,,trénerov“, aj preto je ťažké vyhovieť všetkým. Uvidíme ako dopadne olympiáda, kritizovať už teraz je predčasné. Hrdinami by sa, ale už teraz mali stať tí, ktorí reprezentovať idú a nie tí, na ktorých zostal čierny Peter.  

Nominácia hokejistov SR na ZOH 2014 v Soči:

Brankári: Peter Budaj (Montreal Canadiens, Kan./NHL), Jaroslav Halák (St. Louis Blues, USA/NHL), Ján Laco (Donbas Doneck, Ukr./KHL)

Obrancovia: Ivan Baranka (Avangard Omsk, Rus./KHL), Dominik Graňák (Dinamo Moskva, Rus./KHL), Zdeno Chára (Boston Bruins, USA/NHL), Martin Marinčin (Edmonton Oilers, Kan./NHL, Oklahoma City Barons, USA/AHL), Andrej Meszároš (Philadelphia Flyers, USA/NHL), Andrej Sekera (Carolina Hurricanes, USA/NHL), *Michal Sersen (HC Slovan Bratislava, KHL), *Ľubomír Višňovský (New York Islanders, USA/NHL)

Útočníci: Milan Bartovič (HC Slovan Bratislava, KHL), *Marián Gáborik (Columbus Blue Jackets, USA/NHL), Michal Handzuš (Chicago Blackhawks, USA/NHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga, Lot./KHL), Marián Hossa (Chicago Blackhawks, USA/NHL), Tomáš Jurčo (Grand Rapids Griffins, USA/AHL), Tomáš Kopecký (Florida Panthers, USA/NHL), Tomáš Marcinko (HC Košice), Michel Miklík (HC Slovan Bratislava, KHL), Peter Ölvecký (HC Slovan Bratislava, KHL), Richard Pánik (Tampa Bay Lightning, USA/NHL), Tomáš Surový (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Tomáš Tatar (Detrot Red Wings, USA/NHL), Tomáš Záborský (Salavat Julajev Ufa, Rus/KHL)

*hráči, ktorí sú momentálne na listine zranených. Nenominovať Višňu alebo Gabyho, by ale bolo ako tlapnúť kravu po zadku v Indií, jednoducho neprípustné. Mišo Sersen je obranca Vůjtkovho strieborného tímu, čo komentár nepotrebuje. Prípadne, že Gaby nebude môct ísť nahradí ho Branko Radivojevič (HC Slovan Bratislava, KHL). Namiesto obrancov sa ,,tlačia" 5 až 7 hráči.  

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(4 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

roman


Podobné články

,