asfasdf ×

NázorObčana.sk

Líder anglických „funs“ sa sťažuje po hromadnej bitke: „Ruskí fanúšikovia boli lepšie pripravení a viac organizovaní“

 Aktuality

Líder anglickej Asociácie futbalových fanúšikov Kevin Miles sa posťažoval na agresivitu ruských kolegov, ktorí sa pobili s Angličanmi pred a po stretnutí Rusko – Anglicko a navrhol vyradiť ruskú reprezentáciu z majstrovstiev Európy.

14 Jún
2016 19:31:47

 

Foto: YouTube

Vo svojom rozhovore pre britský The Telegraph pripomenul, že počas podobných majstrovstiev Európy vo futbale v r. 2000 Anglicku pohrozili, že ho vylúčia kvôli neporiadkom, ktoré vyvolali anglickí fanúšikovia. „Avšak nekonali až tak tvrdo, ako ruskí fanúšikovia v uliciach Marseille. V r. 2000 hrozilo, že kvôli fanúšikom vyhodia anglickú reprezentáciu. Avšak ruskí fanúšikovia narobili oveľa serióznejšie problémy,“ podčiarkol.

Podotkol, že bitkám by sa dalo vyhnúť, keby Rusko a Anglicko nehrali proti sebe, alebo keby sa zápas odohral na inom štadióne. Kevin Miles sa posťažoval aj na francúzskych priaznivcov futbalu a tvrdil, že práve oni vyvolali bitky s anglickými fanúšikmi a potom sa k nim pridali aj Rusi, ktorí prišli na pomoc Francúzom.

„Bezpochyby domáci funs naplánovali útoky na anglických hostí – a to jedine z jednoduchého dôvodu, pretože sú to Angličania. Rusi robili to isté. Boli veľmi dobre zorganizovaní a všetko nasvedčovalo tomu, že sa na to pripravovali celé mesiace. Polícia sa tiež nezachovala správne. Vlastne neurobila nič, aby zabránila tvrdým stretom a bitkám. Nedokázala zabezpečiť bezpečnosť ani na samotnom štadióne,“ zdôraznil.

„Jediné, čo robila polícia, striekala slzotvorný plyn tam, kde treba, a tam, kde netreba, – všade! A vôbec neodlišovala na koho strieka ten plyn – či to boli obete alebo vinníci. A dokonca nikoho nezatkla! Kvôli tomu odteraz Rusi si budú myslieť, že sa im nič nestane, ak zasa zorganizujú podobnú bitku,“ podčiarkol v závere rozhovoru Kevin Miles.

Ruské média, ktoré tiež priniesli tento rozhovor lídra britských fanúšikov Kevina Milesa, veľmi to nekomentujú, iba poukazujú na to, že Angličan ani slovom nespomenul úlohu anglických fanúšikov a nepovedal ani slovo o tom, že aj oni niesli časť zodpovednosti za bitky v deň zápasu Rusko – Anglicko. Podľa jeho slov vinníkmi sú všetci, okrem anglických fanúšikov, ktorí sú asi anjeli...   

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

0 %
(0 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

,