asfasdf ×

NázorObčana.sk

Ruská šampiónka Jelena Isinbajevova prezradila, prečo ju nepripustili na olympiádu

 Aktuality

Ruská skokanka o žrdi Jelena Isinbajevová, komentujúc svoje nepripustenie na Olympiádu-2016, povedala, že jedinou výhradou voči nej bolo, že v ostatných dvoch rokoch žila a trénovala v Rusku.

09 August
2016 20:08:24

 

Foto: Facebook

„Jasnosti doposiaľ niet, odpovedí niet, s tréningami som neprestala v nádeji, že sa táto nespravodlivosť čoskoro skončí. Priatelia, ďakujem vám za podporu a petície, vážené médiá, vám ďakujem, no prosím vás ešte raz, zrejme už naposledy pomôcť mi dobyť sa pravdy a dozvedieť sa od Sebastiana Coeho príčinu môjho odstránenia, práve môjho odstránenia“, napísala Isinbajevova na Instagram.

Podľa ruskej športovkyne neboli voči nej žiadne otázky ohľadne dopingu. „Športovci z iných štátov si pokojne trénujú a žijú vo svojich štátoch, a ja som mala opustiť svoj štát, odísť od rodiny a od trénera, a potom by som teraz mala možnosť súťažiť na olympiáde“, nechápe Isinbajevová.

Ruskí ľahkí atléti boli nešportovo totalitne odstránení od olympijských hier, pretože IAAF diskriminačne uplatnila kolektívnu vinu a diskvalifikovala Všeruskú federáciu ľahkej atletiky kvôli dopingovému škandálu. Hovorí sa, že individuálne povolenie súťažiť v Riu dostala len skokanka do diaľky Darja Klišina.

V. Mikunda s využitím ria.ru

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

,