asfasdf ×

NázorObčana.sk

Hamilton sa dožaduje zmien na revitalizáciu VC Monaka

 Aktuality

Lewis Hamilton povedal, že ak má Grand Prix v Monaku predstavovať vzrušujúce preteky, musí sa prispôsobiť a modifikovať. Štvornásobný majster sveta v nedeľu skončil tretí a ako jeden z mnohých pretekárov povedal, že išlo o veľmi nudné preteky.

03 Jún
2018 10:54:04

Lewis Hamilton povedal, že ak má Grand Prix v Monaku predstavovať vzrušujúce preteky, musí sa prispôsobiť a modifikovať. Štvornásobný majster sveta v nedeľu skončil tretí a ako jeden z mnohých pretekárov povedal, že išlo o veľmi nudné preteky. Zlatú priečku si odniesol Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Najnudnejšie preteky na svete

Ricciardo, Sebastian Vettel z Ferrari a Hamilton skončili na presne rovnakých priečkach, na akých začali. Napriek tomu, že Ricciardo nebol pri plnej sile, nikto nebol schopný ho prebehnúť. Ani jeho hlavní konkurenti nemali dojem, že by sa o to mali pokúšať a namiesto toho sa snažili spraviť si len jednu zastávku v boxoch, aby nestratili pozíciu. Hamilton vraví, že počas preteku bol veľmi frustrovaný a jeho hlavnou inštrukciou bolo hlavne dopraviť svoj Mercedes do cieľa. Preto vraj nešlo o reálne pretekanie a nikoho z jazdcov to skutočne nebavilo. Fernando Alonso z tímu McLaren nedeľu označil za najnudnejší pretek na svete. Podobné názory zdieľajú aj mnohí jazdci, diváci i stávkové kancelárie.

Okruh sa takmer 90 rokov skoro vôbec nezmenil

Hamilton tvrdí, že okruh alebo formát pretekov by sa mali zmeniť. Vraj sa rozprával aj s Princom Albertom a ten povedal, že by trasa mohla byť dlhšia. Okruh je do značnej miery taký, ako v roku 1929, kedy ho vytvoril Anthony Noghès. Odvtedy sa ale pretekanie dramaticky zmenilo. Existuje aj priestor na zmenu trasy, no reálne zmeny by sa ukázali až v roku 2025. Vzhľadom na predpisy z roku 2017 sú aj autá širšie, čo zväčšuje ťažkosti pri predbiehaní v Monaku. V tomto roku to bol problém, ktorý sa zhoršil použitím nevhodnej zmesi pneumatík. Hamilton uviedol, že je neuveriteľné, že je možné zvládnuť preteky s len jednou zastávkou v boxoch. Problémom je, že Monako má takú prestíž, že neexistuje hosťujúci poplatok v rámci organizácie pretekov F1. Aj to môže byť prekážkou v zmenách, ktoré si mnohí fanúšikovia aj pretekári úprimne želajú. 

Finále sezóny bude boj medzi troma

V súčasnosti Hamilton vo svetovom šampionáte vedie nad Vettelom o 14 bodov, no Ferrari stále ostáva najväčšou hrozbou. Očakáva sa však, že aj Red Bull sa bude naďalej zlepšovať. Britský majster si preto myslí, že to bude boj medzi troma – Ferrari má spoľahlivé a rýchle auto a Red Bull prichádza s vylepšeniami motora. Všetky tri tímy určite spravia maximum pre svoje víťazstvo a Hamilton dodáva, že je to preňho dosiaľ najväčšia výzva.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(1 hodnotenie)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

JM


Podobné články

,