asfasdf ×

NázorObčana.sk

Vyhlásenie na vyhostenie 15 kubánskych diplomatov zo Spojených štátov

Aktuality

S rozhorčením som prijal rozhodnutie USA o vyhostení 15 kubánskych diplomatov zo Spojených štátov. Tento nezodpovedný krok prichádza týždeň po tom, ako USA stiahli vyše polovicu svojho diplomatického týmu z Havany.

05 Október
2017 19:35:06

Foto: Facebook

USA reagovali tak na údajné „akustické útoky“, ktoré poškodili zdravie niektorých zamestnancov ambasády USA a ich rodinných príslušníkov v kubánskom hlavnom meste. Ako píše agentúra AP, medzi prvými takto postihnutými osobami boli americkí špióni, u ktorých sa najviac prejavili poruchy sluchu, rovnováhy, či zraku.

Som presvedčený, že je to len ďalší krok psychologickej vojny vedenej zo strany USA voči Kube, ktorý má spôsobiť zvrat v bilaterálnych vzťahoch týchto dvoch susedských krajín. Tie sú už aj tak negatívne ovplyvnené júnovým protikubánskym vyhlásením prezidenta USA, Donalda Trumpa, ktoré odznelo v Miami na Floride, kde majú svoje sídlo i bossovia kubánskoamerickej teroristickej mafie, ktorá už desiatky rokov organizuje teroristické akcie proti Kube.

Kuba nemá záujem na zhoršovaní vzťahov s USA. Neexistuje k tomu žiadny relevantný dôkaz ani žiadne logické vysvetlenie!

Faktom je, že hlavnou prekážkou objasnenia „akustických útokov“ je nedostatok priameho prístupu Kubánskej strany k postihnutým osobám a lekárom, ktorí ich vyšetrili. Zo strany Spojených štátov stále absentujú spoľahlivé a overiteľné primárne informácie, ktoré by mali dostatočnú dôkazovú hodnotu.

Aj napriek tomu som privítal ochotu Kuby pokračovať v podpore serióznej a objektívnej spolupráce medzi orgánmi oboch krajín s cieľom objasniť tieto skutočnosti a ukončiť vyšetrovanie, pre ktoré bude nevyhnutná čo najefektívnejšia spolupráca práve s príslušnými orgánmi USA.

Vo Zvolene dňa 4. októbra 2017

Ing. Vladimír NEUMANN, predseda Spoločnosti priateľov Kuby na Slovensku

Hodnotenie článku:

kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

(3 hodnotenia)
Tagy

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius

Podobné články

V „brlohu“ Nočných vlkov v centre Moskvy prebieha séria veľkolepých novoročných predstavení pre deti

V areáli Nočných vlkov na ulici Nižnie Mnevniki v centre Moskvy je v týchto dňoch rušno: prebieha tam s...

📅07.01.2020 0 1088x 👤eugenius

Motorkárky ruského ženského klubu „Nočné Valkýry“ zablahoželali k narodeninám čestnej členke klubu, ktorá sa preháňa na motorke už 70 rokov

Motorkárky ruského ženského klubu „Nočné Valkýry“ zablahoželali ku krásnym 89. narodeninám čes...

📅30.11.2019 0 1010x 👤eugenius

Petrohradskí Noční vlci vysadili ihličnany a zablahoželali prezidentke klubu „Nočné Valkýry“ Jekaterine k narodeninám

„Noční vlci“ v posledných dňoch odchádzajúceho roka už tradične sa zúčastňujú na mnohých podu...

📅28.11.2019 0 980x 👤eugenius

Sýrsky blázinec: Rusi bránia Kurdov pred Turkami, Kurdi útočia na Rusov. Bude im lepšie, ak sa Rusi na to vykašlú, odídu a ponechajú Kurdov Turkom?

Ako je známe, spoločné turecko-ruské hliadky v Sýrii začali svoju činnosť 1. novembra. Majú za úlohu...

📅10.11.2019 0 1836x 👤eugenius

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,