asfasdf ×

NázorObčana.sk

Slovanstvo žije: v Nitrianskom parku na Sihoti včera zasa zasadili slovanskú lipu

 Aktuality

Pred pár dňami písali sme o tom, že v nitrianskom parku na Sihoti vypílili strom – symbolickú slovanskú lipu. Včera skutoční Slovania dokázali, že slovanstvo na Slovensku žije a na tom istom mieste zasadili novú lipu Slovanskej vzájomnosti.

20 Marec
2017 08:21:39

 

Foto: OZ Slavica

Včera krátko popoludní zástupcovia viacerých občianskych organizácií z Nitry a okolia, ako aj sympatizanti sa zišli najprv pri pamätníku oslobodenia mesta Nitry Červenou armádou, kde  položili veniec vďaky pri príležitosti blížiaceho sa výročia oslobodenia mesta pod Zoborom Červenou armádou, v ktorej v období druhej svetovej vojny za oslobodenie Európy bojovali milióny Slovanov.

Potom sa kolóna asi 20-tich motorkárov a niekoľkých áut vybrala do mestského parku Na Sihoti. Tam o 14. hodine členovia občianskeho združenia Slavica spoločne so Slovenskými motorkármi, slovenskými Nočnými vlkmi, zástupcami iných občianskych organizácií a obyvateľmi Nitry a širokého okolia spoločne znovu zasadili lipu Slovanskej vzájomnosti. Uskutočnil sa aj menší kultúrny program, v ktorom znela slovanská hudba a pesničky.

Jeden z organizátorov tejto akcie, predseda občianskeho združenia Slavica Miloš Zverina pre náš portál povedal: „Slovanstvo v Nitre žije. Dnes, v nedeľu, sme splnili náš sľub a vysadili novú lipu slovanskej vzájomnosti. Ďakujeme všetkým zúčastnením za prejavenú podporu a spolupatričnosť. Slávme slávne slávu slávnych Slávov!“

Zostáva iba dúfať, že sa zasa nenájdu „drevorúbači“, ktorí zničia aj túto lipu. Dostávame sa do stavu, keď oproti každému stromu máme namontovať monitorovaciu kameru? Niekomu v slovanskom štáte prekáža  slovanstvo a slovanská vzájomnosť? Média veľa priestoru venujú migrantom, utečencom, holokaustu, istým pohlavno-špecifickým kategóriám občanov, ale akosi sa „hanbia“ ho venovať tomu, čo je úplne prirodzené a zákonité v tejto krajine a na okolí – slovanstvu. Predsa väčšina obyvateľov tohto štátu sú Slovania a niekomu to prekáža alebo iba si na to zabúda? Niekto sa hanbí za to, že je Slovan alebo pes je zakopaný niekde inde? Čudujeme sa potom, že nám vypilujú lipy?..

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(14 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,