asfasdf ×

NázorObčana.sk

„Vyšehradský kvintet“ vystúpil na najväčšom jazzovom festivale v Rusku

 Aktuality

V niekdajšom sídle ruských panovníkov Archangeľskoje, ktoré sa nazýva aj „podmoskovský Versailles“, sa konal v sobotu (1. júla) v poradí 14. ročník najznámejšieho a najväčšieho ruského jazzového festivalu, nazvaného „Usaďba jazz“ („Jazzová usadlosť“)

04 Júl
2017 18:34:53

 

Foto: Slovenský inštitút v Moskve

Doteraz na ňom vystúpilo celkove vyše tisíc hudobníkov z celého sveta a zavítalo viac ako 250-tisíc návštevníkov. Vďaka úzkej a aktívnej spolupráci kultúrnych inštitútov krajín Vyšehradskej skupiny, ktoré pôsobia v Moskve sa na „open air“ festivale tento rok predstavil „Vyšehradský kvintet“. Svojim, približne hodinu trvajúcom vystúpení na jednej zo štyroch scén nazvanej „Aristokrat“ si jednoznačne získal priazeň publika, čo potvrdzovalo skandovaným potleskom.

V tejto medzinárodnej hudobnej formácii zastupoval Slovensko kontrabasista Róbert Ragan ml. Aj „Vyšehradský kvintet“ sa postaral o vytvorenie neopakovateľnej atmosféry, ktorú dotvára pôsobivá architektúra palácového komplexu z konca 18. a začiatku 19. storočia, rozprestierajúca sa na brehoch rieky Moskvy. 


Okrem Moskvy sa medzinárodný festival „Usaďba jazz“ koná aj v piatich ruských mestách: v Petrohrade, Soči, Kazani, Jekaterinburgu a vo Voroneži.  

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(5 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,