asfasdf ×

NázorObčana.sk

Žiaci vyšších tried Súkromnej strednej školy ochrany osôb a majetku a žiaci Evanjelického lýcea navštívili Ruské centrum vedy a kultúry v Bratislave

 Aktuality

V dňoch 9. a 11. apríla žiaci vyšších tried bratislavskej Súkromnej strednej školy ochrany osôb a majetku a žiaci Evanjelického lýcea navštívili Ruské centrum vedy a kultúry v hlavnom meste Slovenska.

16 Apríl
2019 09:51:55

Na besede s predstaviteľkou RCVK žiaci, ktorí sa učia ruštinu ako svoj druhý či tretí cudzí jazyk, porozprávali o svojich školách a sami sa dozvedeli informácie o kultúrnych, vedeckých a vzdelávacích programoch RCVK a o možnostiach štúdia na ruských vysokých školách v rámci štipendií, ktoré zahraničným študentom poskytuje vláda Ruskej federácie.

Potom žiaci absolvovali malú exkurziu po RCVK a pozreli si kolekciu ruských ľudových výrobkov a učebne, kde prebiehajú kurzy ruského jazyka. Gymnazisti a ich vyučujúci si taktiež so záujmom prezreli aktuálnu výstavu v RCVK, na ktorej sú exponované práce ruských výtvarníkov žijúcich na Slovensku.

V závere stretnutia hostia dostali od RCVK do daru metodické pomôcky pre hodiny ruského jazyka. Pri príležitosti blížiaceho sa sviatku 9. mája prítomní žiaci a učitelia dostali stužku sv. Juraja, ktorá je symbolom víťazstva a spomienky na všetkých, ktorí položili svoj život v boji s fašizmom.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(6 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,