asfasdf ×

NázorObčana.sk

USA dodávajú Ukrajine letálne zbrane: je to potvrdené aj dokumentmi

 Aktuality

Mediálno-politický kolotoč sa vo svete roztočil naplno. Princíp dvojitého metra, trojitých štandardov a heslá „Zlodej kričí: „Chyťte zlodeja!“ a „Čo je dovolené pánovi...“ platia so železobetónovou presnosťou ako nikdy predtým.

13 Jún
2015 07:33:18

 

Foto: http://www.onesixthwarriors.com

Média na juhovýchode Ukrajiny, viaceré z ktorých by sa dalo zaradiť do kategórie „povstalecké“, poukazujú na to, že kým USA a EÚ obviňujú Rusko v tom, že pomáha dvom vzbúreneckým republikám materiálne a zbraňami, ale Washington a Brusel doposiaľ nepredložili ani jeden – jediný reálny dôkaz, Spojené štáty medzitým samé dodávajú zbrane kyjevskému režimu a cynicky obviňujú Moskvu.

Viaceré povstalecké média uvádzali viaceré prípady podobných dodávok. Niektoré informácie by sa dalo považovať za sporné alebo dokonca za konšpiračné, ale niektoré boli podložené reálnymi dokumentmi a svedectvami, ktoré zatiaľ nik nepoprel. Tieto média prízvukujú, že Spojené štáty, samozrejme, sa snažia zakamuflovať tieto dodávky zbraní a realizujú ich cez viacerých európskych a ázijských sprostredkovateľov, aby zahladili všetky stopy, avšak pravda – a dokumenty – aj tak vychádzajú na povrch...

Najnovšie sa do médií prešustroval zaujímavý 6-stránkový dokument s pečiatkami Bieleho domu datovaný 18.5.2015. V tomto dokumente sa uvádza, že americký predajca – spoločnosť  AMI GLOBAL SECURITY LLC (Portlend, štát Oregon) – odosiela z newyorského Kennedyho letiska vzácnu zásielku: 52 tlmičov ku snajperskej puške Barrett M107A1 (celková cena je 139 100 amerických dolárov) a 15 balení súčiastok k tejto puške (celková cena je 363 840 dolárov).

V tomto sprievodnom liste je uvedené, že štátom - príjemcom tohto „balíku“ je Ukrajina a organizácia, ktorú uvádzajú ako príjemcu, je Národná garda Ukrajiny. Najzaujímavejšie na tom je, že dodávky sa nerealizujú priamo, ale tranzitom cez Bulharsko. Istá bulharská spoločnosť Bulcomers KS Ltd. je uvedená ako príjemca tovaru. Pritom v tomto dokumente nie je žiadna zmienka o zahraničnom sprostredkovateľovi.

Ukrajinské „povstalecké“ média uvádzajú, že tento dokument zasa potvrdzuje, že USA dodávajú letálne zbrane aj počas prímeria a Washington robí to, v čom neopodstatnene a bez  dôkazov obviňujú Moskvu. Prízvukujú: ak by podobná zásielka smerovala priamo z USA na Ukrajinu, určite by privolala pozornosť verejnosti. Preto obchodnú schému zamaskovali tranzitom cez Bulharsko. Zdôrazňujú: koho napadne sledovať, aké tovary kolujú medzi Kyjevom a Sofiou? Povstalecké média prízvukujú: keďže tento raz z USA poslali tlmiče a súčiastky k puškám, znamená to, že samotné pušky sú už dávno na Ukrajine a určite sa používajú v bojoch... 

Povstalecké média pripomínajú, že je to už dávno zaužívaná schéma. Podobným spôsobom aj za pomoci CIA v 80. rokoch minulého storočia USA prostredníctvom tretích krajín dodávali zbrane afganským bojovníkom, aby mohli bojovať proti afganskej armáde a sovietskym jednotkám, ktoré ju podporovali. Zdôrazňujú, že tieto pušky, ktoré obrovským potokom prúdili pred 30 rokmi do Afganistanu, sa rozpŕchli po svete a v súčasnosti ich využívajú ozbrojené jednotky v 40 štátoch sveta.   

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(15 hodnotení)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,