asfasdf ×

NázorObčana.sk

Predseda 72. Valného zhromaždenia OSN a slovenský minister zahraničia Miroslav Lajčák v New Yorku rokoval s ruským kolegom Sergejom Lavrovom

 Aktuality

20. septembra v New Yorku minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenska Miroslav Lajčák, ktorý predsedá 72. Valnému zhromaždeniu OSN, sa stretol s ruským ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom.

21 September
2017 20:14:46

​​

Foto: Facebook

Na stretnutí politici posúdili širokú škálu otázok, ktoré sú na programe terajšieho Valného zhromaždenia OSN, diskutovali o vyhliadkach na ďalšiu spoluprácu medzi členskými krajinami Organizácie, o postupoch za účelom zvýšenia efektivity jej činnosti. Ruská strana vyjadrila pripravenosť ku konštruktívnej spolupráci s Predsedom Valného zhromaždenia a podpore pri plnení jeho povinností.

Miroslav Lajčák na svojej facebookovej stránke takto komentoval toto stretnutie s ruským kolegom v New Yorku: „Predseda 72. zasadnutia VZ OSN M. Lajčák rokoval 20.9.2017 s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom. Hlavnou témou rozhovoru bolo v prvom rade dianie na pôde OSN, dôležitosť tejto multilaterálnej organizácie a relevancia reformnej agendy.

Partneri sa zhodli na význame OSN ako globálnej platformy, ktorá vytvára priestor na konštruktívne riešenia medzinárodných otázok. Reformné návrhy by mali byt preto zamerané na zefektívnenie prace organizácie. Konsenzus v tomto kontexte ostáva nenahraditeľným nástrojom pri prijímaní rozhodnutí členských štátov OSN.

Miroslav Lajčák diskutoval so Sergejom Lavrovom aj o aktuálnych globálnych témach. Rezonovali tiež otázky odzbrojovania a osobitnú pozornosť partneri venovali situácii na Kórejskom polostrove a implementácii rámcovej dohody o iránskom jadrovom programe,“ uviedol Miroslav Lajčák.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(3 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,