asfasdf ×

NázorObčana.sk

Predseda slovenského parlamentu Andrej Danko podporil výučbu ruského jazyka

 Aktuality

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko sa vyjadril za obnovenie výučby ruského jazyka na Slovensku na predchádzajúcej úrovni. Hovoril o tom počas stretnutia s predsedom Štátnej Dumy RF Vjačeslavom Volodinom 13. novembra.

14 November
2017 18:37:58

 

Foto: Facebook

„Žiada sa obnoviť predchádzajúcej úrovni vyučbu a prednášanie ruského jazyka,“ povedal Danko. S ľútosťou poznamenal, že v ostatnom čase badať v tejto otázke určitý úpadok. „Je to nepriaznivý moment, ktorý treba napraviť.“

Danko zdôraznil, že ak človek neovláda ani jeden slovanský jazyk, ťažko ho možno považovať za vzdelaného. „Okrem západných sa treba učiť aj slovanské reči,“ poznamenal a ďalej sa vyjadril aj za aktivizáciu študentských výmen medzi dvomi štátmi a vzájomné uznávanie si diplomov.

Vjačesla Volodin privítal tento návrh poznamenajúc, že cestou výučby jazykov sa ľudia lepšie spoznávajú. Zdôraznil, že národy Ruska a Slovenska majú veľa spoločného, vrátane dejín a kultúry, čo treba rozvíjať.

Vjačeslav Volodin a Andrej Danko sa vyjadrili aj o potrebe upevňovania medziparlamentnej spolupráce. „My sa budeme u vás učiť a z našej strany urobíme všetko, aby ste načerpali vedomosti z našich skúseností,“ povedal Volodin obracajúc sa na slovenského kolegu.

Podľa dni.ru, srspol.sk

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,