asfasdf ×

NázorObčana.sk

Odpaľované venčeky

 Aktuality
  • 5 trikov do kuchyne : Najlepšie tipy a triky ako si uľahčiť prácu nie len v kuchyni ale aj mimo nej. ...
  • Odpaľované venčeky: Veľmi obľúbená maškrta, pravdupovediac, nepoznám nikoho, kto by túto dobrotu odmietol...
  • Ako začať so zdravým stravovaním?: S blížiacim sa záverom roka si začíname uvedomovať, že predsavzatie, ktoré sme si začiatkom roka dali, už nedokážeme reálne splniť. Väčšina ľudí si dáva také predsavzatie, že sa pokúsi schudnúť nejaké kilogramy a vypracuje sa na požadovanú váhu....
  • Kysnuté cesnakové trojuholníky: Kto obľubuje cesnak, určite sa do nich zamiluje. Tak ako ja :) ...
  • Sunquick rezy: Ak máte chuť na niečo sladké no zároveň svieže, určite vyskúšajte tieto rezy. Sú božské. ...

Veľmi obľúbená maškrta, pravdupovediac, nepoznám nikoho, kto by túto dobrotu odmietol

25 Máj
2020 19:37:40
Na prípravu odpaľovaného cesta budeme potrebovať : 5dcl vody, 2dcl oleja, štipku soli, 28dkg hladkej múky, 6 celých vajíčok strednej veľkosti. Na krém potrebujeme : 1l mlieka, 4 Zlaté klasy, vanilkový cukor, 30dkg kryštálový cukor, 1 maslo, podľa chuti rum alebo rumová esencia. Aj keď sa príprava tohto zákusku môže zdať ako strašiak, alebo niečo, pred čím máte rešpekt, s týmto receptom sa vám venčeky zaručene vydaria. Ako prvé si pripravíme odpaľované cesto, veľmi jednoducho. Do hrnca, najlepšie s nepriľnavým povrchom, si nalejeme vodu, olej, pridáme štipku soli a necháme zovrieť. Následne pridáme hladkú múku a cesto odpaľujeme približne 5-6 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého alebo mierne teplého (pre nedočkavých) cesta po jednom zašľaháme celé vajíčka. Vždy dávame pozor, aby sme jedno vajíčko dobre zašľahali, až tak pridáme ďalšie. Cestom si naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou, a na plech s papierom na pečenie striekame kolieska v dvoch vrstvách na sebe. Vložíme do rúry vyhriatej na 230°C a pečieme približne 25-30 minút, podľa rúry. Prvých 20 minút v žiadnom prípade neotvárame rúru, inak je všetka naša snaha fuč a z krásnych nadýchaných venčekov nám ostanú len neforemné placky. Po 25-30 minútach otvoríme rúru, vyberieme jeden venček, prekrojíme a zistíme či nieje zvnútra surový. Ak nie, vyberieme aj ostatné, chvíľu počkáme, aby sme si nepopálili ruky a venčeky prerežeme, najlepšie zúbkovaným nožom. Necháme vychladnúť a pripravíme si krém. V mlieku s cukrami rozmiešame zlaté klasy a uvaríme hustý puding. Môžeme pridať rum alebo esenciu. Necháme úplne vychladnúť. Studený puding si rozmixujeme mixérom na hladkú masu, aby nám v kréme neostali hrudky. Osobitne si vymiešame do hladka maslo a po lyžiciach pridávame puding. Rozrezané venčeky naplníme pripraveným krémom. Na ozdobu posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

Lucka


Podobné články

Odpaľované venčeky

 

Veľmi obľúbená maškrta, pravdupovediac, nepoznám nikoho, kto by túto dobrotu odmietol...

📅25.05.2020 0 704x 👤Lucka

Ako začať so zdravým stravovaním?

 

S blížiacim sa záverom roka si začíname uvedomovať, že predsavzatie, ktoré sme si začiatkom roka dali...

📅09.10.2019 0 766x 👤PRclanky

Kysnuté cesnakové trojuholníky

 

Kto obľubuje cesnak, určite sa do nich zamiluje. Tak ako ja :) ...

📅04.01.2019 0 1803x 👤Lucka

Sunquick rezy

 

Ak máte chuť na niečo sladké no zároveň svieže, určite vyskúšajte tieto rezy. Sú božské. ...

📅04.01.2019 0 4268x 👤Lucka

Kalendár

Calendar Widget by CalendarLabs

Prihláste sa k odoberaniu nových článkov

Váš email nebude poskytnutý tretím stranám.
Neposielame SPAM, vážime si Vaše súkromie.

,