asfasdf ×

NázorObčana.sk

Jurij Bojko: „Boj s korupciou na Ukrajine presne pripomína športový rybolov: chytili – sfotografovali – pustili...“

 Aktuality

Široko spropagovaný boj s korupciou na Ukrajine akosi viazne a všimli si to už aj v EÚ a za oceánom. Samozrejme, o úplnom prepadaku v oblasti boja s korupciou hovoria aj na samotnej Ukrajine. Niektorí dokážu vysvetliť aj príčiny tohto stavu.

16 August
2017 19:24:42

 

Screenshot YouTube

Napríklad, ukrajinský poslanec, predseda Opozičného bloku Jurij Bojko v rozhovore pre domácu televíznu stanicu NewsOne celú situáciu porovnal s rybolovným športom: „Badáme proces súťaže medzi viacerými policajnými orgánmi, ale je to iba „reklamná“ súťaž, obyčajný PR. Máme viac ako 10 organizácií, ktoré by mali bojovať proti korupcii. Ale o ich práci vôbec nič sa nedá povedať! V tejto súvislosti môžeme spomenúť iba výrok jedného európskeho politika, že na Ukrajine boj s korupciou pripomína rybolovný šport: „ chytili – sfotografovali – a pustili,“ zdôraznil poslanec.

Podčiarkol, že Národná agentúra pre boj s korupciou nebojuje proti korupcii, ale ten boj iba imituje, predstiera túto činnosť. Výsledok práce je jedna veľká nula. „V krajine neexistuje politická vôľa bojovať proti korupcii, toto vidí už každý. Ľudia všetko vidia a už neveria orgánom činným v trestnom konaní,“ tvrdí Jurij Bojko.

Reagoval aj na výroky ministra sociálnej politiky Ukrajiny Andreja Revu, ktorý zlú sociálnu a hospodársku situácia v krajine vysvetlil tým, že... Ukrajinci údajne veľa jedia... Opozičného poslanca pobúrili tieto „myšlienkové pochody“ ministra.

„Vláda nevie, čím a ako žijú ľudia, je odtrhnutá od reálneho života. Produkuje rôzne senzácie, ktoré nedá sa nazvať inak, ako úplná hlúposť. Veď sa to nedá porovnávať! V Nemecku na stravovanie ľudia utrácajú 14 percent z rodinného rozpočtu. Ceny na potraviny sú u nás a v Nemecku približne rovnaké, ale mzdy u nás sú neporovnateľne nižšie. Samozrejme, preto u nás ľudia utrácajú aj polovicu mzdy na stravu, aj keď investujú do stravovania rovnaké financie, ako v Nemecku. Ale to vôbec neznamená, že veľa jedia... Vláda sa vysmieva ľudom. Všetko to svedčí o veľmi nízkej úrovni ľudí pracujúcich vo vláde,“ zdôraznil Jurij Bojko.   

Video si môžete pozrieť tu:

Hodnotenie článku:


kladné hodnotenie negatívne hodnotenie

100 %
(2 hodnotenia)
Tagy
Zdieľať

Komentáre

Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť

Vytvoriť zadarmo účet
Meno: Heslo:

O autorovi

eugenius


Podobné články

TOP články

,